Annons

Strandat hos HSB Hyreshem

Gävleborg Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och HSB Hyreshem om hyrorna för 100 hyresgäster i Hille har strandat. Ärendet ligger nu hos hyresnämnden.

Förhandlingarna om de nya hyror för de knappt hundra lägenheterna på Milbovändan och Villavägen i Hille inleddes i december. Parterna ligger långt ifrån varandra och förhandlingarna har nu strandat.

– Det pågår en bruksvärdering och HSB Hyreshem vill höja hyrorna med upp till 20 procent. Det kan vi inte acceptera, säger Annelie Norman, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Övriga förhandlingar för hyresgäster hos HSB Hyreshem i Gävle är redan avslutade. Men hyresgästerna i Hille får alltså vänta tills hyresnämnden sagt sitt.

Annons

I Stigslund, på Hillmansgatan på Brynäs, i Strömsbro och på Nedre Åkargatan på Söder höjs hyrorna med 1,5 procent från 1 februari.

De som hyr av HSB på Lilla Centralgatan och Sörbygatan på Söder får en hyreshöjning med 2 procent från 1 mars. Lägenheterna i det som kallas fonderna för större respektive mindre arbetarbostäder, med adress Gustavsgatan och Luthergatan, får hyreshöjningar på 1,3 procent för ettor och 2 procent för övriga lägenheter från 1 mars.

Annons
Läs ocksåKommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad
Läs också Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.