HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strandat i Karlskrona

Karlskrona Hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd i Karlskrona och Hyresgästföreningen har strandat, uppger lokal media i dag.

Det var i går, torsdag, som Fastighetsägarna Syd valde att lämna förhandlingarna om nästa års hyra för omkring 4 700 lägenheter i Karlskrona.

– Vår ambition har hela tiden varit att komma överens. Vi påkallade årets hyresförhandlingar tidigt i år för att kunna göra upp i rimlig tid på realistiska nivåer som ligger i paritet med den ekonomiska utvecklingen. Vårt slutbud till Hyresgästföreningen motsvarade i snitt 42 kr i månaden. Med Hyresgästföreningen motbud på 0,5 procent kan inte våra medlemmar bibehålla nuvarande standard, service och underhåll. Därför valde vi att stranda, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd, i ett pressmdeddelande.

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Hyresgästföreningens ordförande Daniel Kornelius säger till Blekinge läns tidning, BLT, att meningskiljaktigheterna handlar om mer än bara hyresökningen.

– Det finns paragrafer i avtalen som skulle innebära skada för Hyresgästföreningen. Jag vill inte gå in i detaljer för vi är inne i ett känsligt läge nu, säger Daniel Kornelius till BLT.

Fastighetsägarna Syd förklarar i sitt pressmeddelande att information kommer att gå ut till berörda hyresgäster under de närmaste dagarna. Under december kommer hyresgästerna att få besked om hur förhandlingarna kommer att gå till istället, antingen en direkt förhandling med hyresgästerna eller så får hyresnämnden besluta om hyrorna.

Läs ocksåDe stegar ihop för ökad grannglädje
Läs också Klotterchock i Karlskrona – motsatt trend i Växjö Åtgärdsföreläggande mot bostadsrättsförening Oklar vattenskada till hyresgästens fördel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.