Annons

Strömsund höjer hyrorna

Östersund Strömsunds hyresbostäder höjer hyrorna med 2 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. Bolaget yrkade på nästan det dubbla.

Efter att förhandlingarna avslutats höjer kommunala bostadsbolaget Strömsunds hyresbostäder hyrorna med 2 procent från den 1 april i år. Detta ligger hittills strax över medel för kommunala bolag i landet. Samtidigt höjs hyran för bilplatser med fem kronor per månad och för carport och garage höjs hyrorna med sex procent per månad. 

Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen region Norrland, är nöjd med resultatet av årets förhandlingar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– I Strömsund gick förhandlingarna bra och vi hade en bra dialog kring underhåll och ägarnas krav. Vi arbetar för att SHB ska kunna tillfredsställa hyresgästernas behov av underhåll och långsiktigt bli hållbara, säger han.

Annons

Strömsunds hyresbostäder yrkade på en hyreshöjning med 3,8 procent. Trots att höjningen blev betydligt lägre är bolagets vd Rolf Nilsson nöjd.

– Ja, vi kom ju överens till slut. Det fanns en del kostnader som jag från början tyckte vi skulle dela på men som vi tog bort efter förhandlingar. Jag vill inte gå in på vad det var. Men rent generellt så hamnar vi ungefär där de flesta finns i övriga landet så det är inte så mycket att orda om, säger han.

Annons
Läs ocksåSista steget tas i Umeå
Läs också Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.