HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strul med varmvattnet upprör hyresgäster i Höllviken

Vellinge I två månaders tid har hyresgästerna på Appelins väg i Höllviken inte kunnat räkna med något varmvatten i kranarna. Nu har de vänt sig till hyresnämnden med krav på åtgärder.
Vattnet blir inte tillräckligt varmt i huset på Appelins väg 5 i Höllviken. Nu har de boende tröttnat på problemet.

I anmälan skriver hyresgästerna att man upprepade gånger kontaktat hyresvärden Vellingebostäder som åtagit sig att åtgärda problemet utan att något hänt. Inte heller har de boende kunnat få något besked om vad problemet beror på eller ett bestämt datum för när problemet definitivt ska vara åtgärdat. Problemen började redan i oktober förra året men förvärrades i maj i år efter att hyresvärden såg över en värmepump. 

– Just nu ska de ha varmvatten. Vi har satt in en varmvattenberedare nu under semestern i väntan på att vi hittar en permanent lösning, säger Ricky Holmgren, nytillträdd teknisk chef på Vellingebostäder.

Läs ocksåUtan varmt vatten ingen hyresgäst - hovrätten river kvinnans kontrakt

Han började i mitten på maj och beklagar att problemen med vattnet dragit ut på tiden. Bakgrunden är ett energisparprojekt där Vellingebostäder ser över samtliga fastigheter. Huset på Appelins väg gick bolaget igenom för ett år sedan och installerade värmepumpar som ska stå för uppvärmningen. Men något har gått snett vid installationen.

– En orsak har varit att storleken på varmvattenberedaren har varit för liten för att klara husets volym. Men det har varit många andra fel också. Det har gått lite troll i det hela. Det är fruktansvärt tråkigt. Det är livsnödvändigt att ha varmvatten så jag förstår verkligen de boendes otålighet, säger han.   

Hyresgästerna kommer att kompenseras för olägenheten, lovar Ricky Holmgren.

Läs ocksåGaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd”Eva Arfvidsson, Vellinge, hyresgäst, biogas, gas, vellingebostäder

– Vi kommer att göra en uppgörelse med hyresgästerna om hyresreduktion för den tid då varmvattnet inte fungerat. För oss är det viktigt att ha nöjda kunder. 

Läs också Varmvattnet tillbaka – nu slipper Roger duscha hos grannarna Utan varmvatten i sju veckor – så har Roger och sambon klarat sig Hyresgäster får dusch och varmvatten i Johanneberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.