HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Studentbostäder står tomma i Visby

Visby Flera av Gotlandshems studentlägenheter står tomma - trots ökat antal studenter vid Campus Gotland. Nu ska hyresvärden utreda orsakerna och om bostäderna kan hyras ut till andra.
Foto: Jenny Knutsson
Ökat antal studenter vid Campus Gotland - men många tomma studentbostäder hos Gotlandshem.

Det regionägda bostadsbolaget Gotlandshem har 202 studentlägenheter för studerande vid Campus Gotland i Visby. I slutet av förra veckan stod 14 lägenheter fortfarande outhyrda. Något som är ovanligt vid den här tiden på året.

— Det är nytt fenomen och en situation som vi inte har ställts inför förut. Det brukar vara fullt uthyrt så här års, säger Kajsa Haack, uthyrningschef på Gotlandshem.

Enligt Gotlandshem är det ännu oklart vad som är orsaken till den minskade efterfrågan på bolagets studentbostäder. Till årets hösttermin ökade nämligen antalet antagna studenter vid campuset med drygt 200 personer.

— Det är för tidigt att dra några slutsatser om vad det beror på. Vi behöver se över det här fram till årsskiftet och föra en dialog med studentkåren. Sedan får vi nog rannsaka oss själva, är det så att vi inte når fram till den här målgruppen ordentligt, säger Kajsa Haack.

Den närmaste tiden ska bolaget i första hand försöka få lägenheterna uthyrda till studenter. Ett alternativ på längre sikt kan vara att erbjuda studentlägenheterna till andra sökande, men det är inte aktuellt i dagsläget.

— Det är för tidigt för att fatta något sådant beslut. De här lägenheterna är avsedda för studenter på Campus Gotland och det ska mycket till för att vi ska ändra på det, säger Kajsa Haack.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.