Annons

Studenter erbjuds nödbostäder

Norrköping Bostadsbristen drabbar studenter. Efter att bostadsgarantin togs bort förra året i Norrköping har studentkåren öppnat ett nödboende för studenter som står utan bostad.
Foto: Jakob Kindesjö
Tevin Kristansen är en av studenterna som nyttjat nödboendet i Norrköping.

Det var förra året som bostadsgarantin togs bort i Norrköping och som ett resultat av det har studentkåren bland annat startat särskilda nödbostäder. De består av cirka 20 bäddar i lägenheter som hyrs tillfälligt under hösten när behovet är som störst.

– Det är överlag brist på studentbostäder, men inte lika mycket i Norrköping som i Linköping. Nödboende finns för de som inte har ett ställe att stanna över natten så man slipper ligga i en park eller ett tält, säger Annika Samuelsson, fastighetsansvarig på Kårservice.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ofta handlar det om ett tillfälligt behov under ett par dagar eller längre i början på terminen. Studenten Tevin Kristiansen är en av dem som nyttjat studentkårens nödboende i Norrköping.

Annons

– Det funkar bra, vi är två stycken som bor där. Men skulle vi bo 6–7 personer där skulle det bli svårt att plugga. Jag kommer bara bo några nätter till och har fått en lägenhet nu, säger Tevin Kristiansen.

 Var det svårt att få tag i bostad?

Annons
Läs ocksåLägenheten var fylld med skräp – nu krävs hyresgästen på 120 000 kronor

– Jag har fått en lägenhet i vattentornet så det har gått bra. Jag trodde nog att det skulle ta längre tid att få en bostad, men det tog cirka två veckor. Men det gäller att vara aktiv och söka mycket, säger han.  

Läs också Marcels och Julias hus sjunker i leran – nu måste hundratals hyresgäster evakueras Bastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Hem & Hyra granskar: Så mycket miljögift finns i dricksvattnet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.