HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Susande element resulterade i ny bostad

Ängelholm ​De många sömnlösa nätterna är äntligen över för det 70-åriga paret i Ängelholm. I höstas började deras element att susa. Efter att ha vänt sig till hyresnämnden gick Ängelholmshem med på att låta dem flytta till en ny tystare bostad.

Det 70-åriga paret flyttade in i sin centrala lägenhet för fjorton år sedan. I höstas förbyttes lugnet mot kaos. Elementen i lägenheten började plötsligt ge ifrån sig oljud och sus. Oväsendet resulterade i sömnlösa nätter och de båda hyresgästerna blev allt tröttare.

Efter att paret kontaktat Ängelholmshem gjordes det ljudmätningar i sovrummet. Det visade sig då att ljudnivån i rummet var på cirka 34 decibel.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Tre veckor senare kom det en rörmontör på besök. Enligt hyresgästerna stoppade han in en handduk i friskluftsintaget och beordrade dem att öppna fönstret i köket för att på så sätt få tyst på oväsendet i sovrummet.

Paret valde då att ansöka om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden. Två veckor senare erbjöd Ängelholmshem 70-åringarna en ny lägenhet och parterna enades om förlikning.

Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Satte skräck i sitt hyreshus – livrädda grannar vägrade vittna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.