Annons

Susande element resulterade i ny bostad

Ängelholm ​De många sömnlösa nätterna är äntligen över för det 70-åriga paret i Ängelholm. I höstas började deras element att susa. Efter att ha vänt sig till hyresnämnden gick Ängelholmshem med på att låta dem flytta till en ny tystare bostad.

Det 70-åriga paret flyttade in i sin centrala lägenhet för fjorton år sedan. I höstas förbyttes lugnet mot kaos. Elementen i lägenheten började plötsligt ge ifrån sig oljud och sus. Oväsendet resulterade i sömnlösa nätter och de båda hyresgästerna blev allt tröttare.

Efter att paret kontaktat Ängelholmshem gjordes det ljudmätningar i sovrummet. Det visade sig då att ljudnivån i rummet var på cirka 34 decibel.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Tre veckor senare kom det en rörmontör på besök. Enligt hyresgästerna stoppade han in en handduk i friskluftsintaget och beordrade dem att öppna fönstret i köket för att på så sätt få tyst på oväsendet i sovrummet.

Paret valde då att ansöka om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden. Två veckor senare erbjöd Ängelholmshem 70-åringarna en ny lägenhet och parterna enades om förlikning.

Annons
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.