Annons

Susande element resulterade i ny bostad

Ängelholm ​De många sömnlösa nätterna är äntligen över för det 70-åriga paret i Ängelholm. I höstas började deras element att susa. Efter att ha vänt sig till hyresnämnden gick Ängelholmshem med på att låta dem flytta till en ny tystare bostad.

Det 70-åriga paret flyttade in i sin centrala lägenhet för fjorton år sedan. I höstas förbyttes lugnet mot kaos. Elementen i lägenheten började plötsligt ge ifrån sig oljud och sus. Oväsendet resulterade i sömnlösa nätter och de båda hyresgästerna blev allt tröttare.

Efter att paret kontaktat Ängelholmshem gjordes det ljudmätningar i sovrummet. Det visade sig då att ljudnivån i rummet var på cirka 34 decibel.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tre veckor senare kom det en rörmontör på besök. Enligt hyresgästerna stoppade han in en handduk i friskluftsintaget och beordrade dem att öppna fönstret i köket för att på så sätt få tyst på oväsendet i sovrummet.

Paret valde då att ansöka om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden. Två veckor senare erbjöd Ängelholmshem 70-åringarna en ny lägenhet och parterna enades om förlikning.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra L-politikern: "Skärp lagen så att hyresgäster slipper cigarettrök"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.