Annons

Svalt intresse stoppar försäljning i Vårgårda

Vårgårda Vårgårda Bostäder ville sälja sina lägenheter på Boråsvägen. Men de boende som fick erbjudandet var inte intresserade. Nu blåser bolaget av affären.

Det var styrelsen i Vårgårda Bostäder som kom med idén att de 52 lägenheterna på Boråsvägen skulle ombildas till bostadsrätter. Tanken var att pengarna som kom in skulle gå till att bygga nytt. Kommunledningen gav grönt ljus och arbetet hann gå långt. Fastigheterna har nyligen besiktigats inför köpet. Men där tog det stopp. Det skriver idag Alingsås tidning. Antalet hyresgäster som var intresserade var för lågt. 

– Har man färre än 60 procent av hyresgästerna med sig, gäller inte samma skattemässiga regler vid en ombildning. Därför håller inte den ekonomiska kalkyl vi har presenterat för hyresgästerna, säger Vårgårda Bostäders vd, Jan Thorsson, till tidningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu måste bolaget hitta ett annat sätt att finansiera sin nybyggnation.

– Det hela är ganska enkelt. Bolaget behöver pengar för att kunna bygga lägenheter och de enda pengar som finns i bolaget, har vi i våra byggnader. Därför behöver vi sälja något annat för att kunna bygga. Vi kommer att låna merparten av de pengar som krävs när vi bygger, men vi behöver ändå eget kapital, säger Jan Thorsson.

Annons

Argumentationen stöter på mothugg från Hyresgästföreningen som motsatt sig idén om en ombildning från första början.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Bolaget hävdar att det behövs pengar för att renovera och bygga nytt, men det klarar ju andra allmännyttiga bolag utan att sälja befintligt bestånd, säger Jan Andersson, ordförande för Hyresgästföreningen MittVäst.

Annons

Hem & Hyra har tidigare skrivit om den planerade ombildningen. Artikeln finns att läsa här. 

Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.
Läs också Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.