Annons

Svartuthyrning kan kosta hyresgäst kontraktet

Kristianstad En hyresgäst i Kristianstad riskerar att bli av med sin bostad som han hyrt ut i andrahand utan tillåtelse. Ärendet avgörs i hyresnämnden i slutet av augusti.
Foto: Gry Ellebjerg
En hyresgäst i Kristianstad har blivit uppsagd då han hyrt ut sin lägenhet i andrahand utan tillstånd.

Mannen hyr ett rum och kök sedan februari 2016. Förra året ansökte han om att få hyra ut sin lägenhet i andra hand under sex månader vilket värden godkände. I samband med andrahandsuthyrningen påpekade värden att någon ytterligare period inte skulle godkännas.

Men enligt hyresvärden har mannen fortsatt hyra ut i andra hand utöver de sex månader som parterna kommit överens om. Värden har skickat rättelsebrev men enligt värden har svartuthyrningen fortsatt. Hyresgästen har kommit in med ytterligare en ansökan om att få hyra ut i andrahand som avslogs av värden. I början av januari sade hyresvärden upp hyresavtalet med mannen. Värden har fått bekräftat av hyresgästen att han inte längre bor på orten och att han inte vistas i lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nämnden har försökt att få in yttrande från hyresgästen utan resultat. I slutet av augusti möts parterna i hyresnämnden.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.