HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tidigare anställd dömd för förskingring mot Torsås bostads

Torsås Efter semestrarna upptäcktes att Torsås bostads och Torsås fastighets drabbats av förskingring av sammanlagt 4,5 miljoner kronor. En tidigare anställd har nu dömts för brotten.
Torsås bostads blev av med drygt 400 000 kronor, en summa som den nu dömde femtioåringen ska betala tillbaka.

En femtioårig man döms för grov trolöshet mot huvudman. Han har vid sju tillfällen i somras fört över pengar från bolagen till sitt eget konto eller använt pengarna för att köpa bland annat guld, platina och en husbil. För att sopa igen spåren efter sig har femtioåringen förfalskat olika handlingar och ändrat i bokföringen.

Mannen, som var anställd vid Torsås bostads och Torsås fastighets, döms till fängelse i två år och sex månader av Kalmar tingsrätt. I bestämningen av längden på fängelsestraffet har rätten tagit med i beräkningen att mannen förlorar sin anställning.

Läs ocksåFörskingringar i Västsverige anmäls inte alltid

Han ska också betala skadestånd till Torsås bostads med drygt 400 000 kronor och nästan 4 miljoner kronor till Torsås fastighets.

Läs mer:

Torsås bostads drabbat av förskingring

Läs ocksåHyresklart i Torsås
Läs också Nya bostäder med havsutsikt Hyresklart i Torsås Torsås bostads skjuter på hyreshöjningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.