Annons

Till salu: ett bostadskvarter

Trelleborg Trelleborgshem behöver pengar för att finansiera nybyggen. Därför vill man nu sälja ett helt kvarter med bostäder, äldreboende och förskola. Prislappen är 70 miljoner kronor.
Trelleborgshem vill sälja ett helt kvarter för 70 miljoner kronor för att kunna finansiera nybyggnation.

Det kommunala bostadsbolaget i Trelleborg, Trelleborgshem, vill sälja hela kvarteret Åldermannen 2 på Sockenvägen med äldreboende, förskola och 57 lägenheter. Det skriver Trelleborgs Allehanda idag. Om kommunfullmäktige skulle godkänna försäljningen blir det den största avyttringen i Trelleborgshems historia, enligt Trelleborgs Allehanda.

Olle Zinn (M), ordförande i Trelleborgshem, menar att försäljningen är nödvändig för att man bolaget ska kunna bygga och därmed kunn öka bostadsbeståndet i kommunen. Att ta ännu fler lån för att finansiera nybyggnationen är inget alternativ, enligt honom. Det skulle tvärt om kunna äventyra bolagets ekonomi. Gerd Klein (S), vice ordförande i Trelleborgshem, är kritisk till förslaget att sälja kvarteret. Hon menar att man först borde undersöka om det finns andra sätt som man kan finansiera nybyggnationen på och avvakta eventuellt nya ägardirektiv, med lägre krav på soliditet i bolaget, från kommunen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.