Annons

Tomte sökes till julfest för ensamma

Arlöv Ingen ska behöva tillbringa julafton själv. Så tänker hyresgästen Mia Servaeus i Arlöv som planerar en julfest för alla ensamma. "Jag vet hur det känns att vara själv en sådan dag", säger hon.
Foto: Jenny Knutsson

Ett företag sponsrar med mat och andra bidrar med julklappar. Nu saknas bara en tomte och grönt ljus för en lokal i Arlöv där festen ska hållas.

– Jag väntar på svar på en lokal som jag hoppas på, säger Mia Servaeus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mia är hyresgäst, bosatt i Arlöv utanför Malmö och dessutom aktiv i Hyresgästföreningen. Men på den helnyktra julfesten får alla komma – inte bara hyresgäster. I alla fall de som riskerar att tillbringa julen själv.

Hyresgästen Mia Servaeus i Arlöv planerar en julfest för ensamma.

– Jag har varit själv på både jul och nyår tidigare och jag vet hur det känns. Alla är välkomna, fattig som rik, säger Mia Servaeus.

Annons

Ett tv-inslag från Göteborg, där en organisation delade ut julklappar till ensamma, gav henne inspiration till julfirandet.

Läs ocksåHusombud skapar samhörighet i Varberg

– Det känns viktigt att tänka på sin omgivning en sådan dag och det känns bra att göra något för andra, säger Mia Servaeus.

Julfesten kommer att hållas i Arlöv på julafton mellan klockan 14 och 19. Lokal är ännu inte klar.

Annons

UPPDATERING: Både lokal och tomte är ordnat till julfesten som blir i Hyresgästföreningens lokal på Betlehemsgatan i Arlöv.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.