Annons

Toppbesök till Gällivare

Gällivare När hyresgäster kan tvingas flytta till dyrare boende kommer Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman och förbundsjuristen Per-Gunnar Nyström till Gällivare och Malmberget för att sätta sig in i det bostadspolitiska läget.​
I Malmberget råder det ett moment tjugotvåläge. Gruvan måste få expandera för att arbetstillfällen ska kunna bevaras och samhället ska kunna överleva. Detta innebär att byggnader kommer att rivas i Malmberget och nya fastigheter byggs i Gällivare.
 
Thage Johansson är ordförande i Hyresgästföreningen i Gällivare ser fram emot att få besök i slutet av januari. Han har i många år kämpat för att hyresgästerna inte ska behöva lida ekonomiskt när de tvingas flytta. Men det har inte alltid varit så lätt att få gehör på det lokala planet.
– Det har varit rätt mycket fokus kring villaägarna här i Malmberget, så vi som bor i hyresrätt har hamnat lite på sidan om. Men nu när det börjar vara dags att riva hyreshusen har debatten kommit igång igen, säger Thage Johansson.
Barbro Engman tycker det ska bli intressant att se hur resonemanget pågår där uppe.
– Ja, vi ska åka upp och orientera oss i det märkliga läge som de befinner sig i där uppe i Gällivare.
Vi vill veta hur politiker och hyresvärdar tänker i den här frågan, säger Engman
 
I Gällivare har Thage Johansson redan gjort upp planerna för besökt.
– Planerna är klara. Vi kommer att träffa representanter från FAB, Fastighets AB Malmfälten. De ska få berätta om bolaget och våra besökare ska få möjlighet att ställa frågor. Efter det hoppas jag hinna med en kort guidning innan vi åker och äter lunch. Efter lunch ska vi träffa kommunfolk som ska få berätta om bostadsläget i kommunen, säger Johansson.

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.