Annons

Toppchefen tvingas lämna lyxvåningen på Östermalm

Stockholm Den kvinnliga toppchefen tvingas nu flytta från sin sjurummare på Östermalm. Det meddelade i dag hyresnämnden. Hyresnämnden skriver också att det förekommit betalning för hyresrätten.
Foto: Roger Rosenlund

Den korta versionen som avslutar den långa historien går att läsa längst ner i det beslut Hyresnämnden lämnade i dag:

– Sammanfattande bedömning: hyresavtalet på Grev Magnigatan 6 ska upphöra.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Och det är en textrad som kan kosta den före detta toppchefen väldigt mycket pengar. Hur mycket det handlar om konstaterar inte Hyresnämnden, men att det saknas tillfredsställande förklaringar till de pengar som cirkulerat kring lägenheten ”måste till viss del antas ha avsett själva bytet”. Och det är en omständighet som leder till beslutet att toppchefen nu måste lämna sin sjua på Grev Magnigatan 6 senaste 31 juli. Toppchefen lämnade helt enkelt inte riktiga uppgifter till hyresvärden vid bytet. Hade Svenska Bostäder känt till en sådan affärsuppgörelse hade de inte gått med på bytet.

Svenska Bostäder som företrätts av Sara Björkeholm och Aziza Örs på Landahls advokatbyrå säger att lägenheten kostade 2,4 miljoner kronor och att det är styrkt av dokument som togs fram i en tidigare tingsrättsförhandling. Den tvisten handlade om att toppchefen och hennes man som Hem & Hyra i en tidigare artikel benämnt ”Rådgivaren” (se länk längst ner i texten) skulle göra upp om kostnaderna för kontraktet på Grev Magnigatan. Rådgivaren medgav också i hyresnämndsförhandlingarna för några veckor sedan att det faktiskt handlade om en svart affär.

Annons

Det mycket komplicerade kontraktsförhållandet som inbegriper både en redaktör på Sveriges största tidningar, en advokat som tidigare drivit en stor byrå, en tidigare dömd affärsman och en grossist av hårdporr med flera – delar av det tycker Hyresnämnden står i konflikt med varandra. Det är konstigt att inga grannar har sett vissa av de personer som påstås ha bott där, men det går heller inte att komma ifrån att samtliga vittnen vittnat under ed.

Läs ocksåKänd toppchef vräkt från lyxvåning – svartköp misstänks

Svenska bostäders ombud Sara Björkeholm är mycket nöjd över beslutet.

– Svarthandelsproblematiken är högaktuell och det är viktigt att visa att den här typen av agerande från hyresgästers sida innebär en risk för att de förlorar såväl kontrakt som pengar. Jag tycker att hyresnämndens beslut är ovanligt genomarbetat och välformulerat och min förhoppning är därför att det står sig vid en eventuell överprövning i hovrätten, säger hon.

Toppchefens juridiska ombud, Henrik Jacobsson, kan i dag inte säga om de ska gå vidare till hovrätten.

Annons
Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

– Självklart tycker min huvudman att det är tråkigt att Hyresnämnden inte har gått på hennes linje. Frågan om beslutet skall överklagas får anstå tills beslutet har analyserats närmare, skriver han i ett mail.

 

Läs också "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning Ola Rapace i hemlig överenskommelse med advokat – krävde tillbaka pengar för svartkontrakt Misstänks ha sålt 20 svartkontrakt - åklagare kräver fängelse för mamma och dotter
Länkar Toppchefen uppsagd från lyxvåning - här är alla vittnena

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.