HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tre bolag saknar kvinnor helt

Säffle Slump, olycksfall eller kvinnors ointresse. Det listas som möjliga orsaker till att ingen kvinna finns med i styrelsen hos det kommunala bostadsbolaget i Säffle.

När Hem & Hyra gjorde granskningen förra gången, utmärkte sig Värmland genom att politikerna misslyckats totalt i fem styrelser som saknade kvinnor helt.

Men efter valet har andelen bolag som saknar kvinnor i styrelsen sänkts till tre. Ett av bolagen som saknar kvinnor i styrelsen, är Säffle bostäder.

Läs ocksåGranskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år"

Kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne, (C), tänker att det antingen är det slumpen, ett olycksfall i arbetet eller att kvinnorna helt enkelt inte är intresserade av att sitta i bolagsstyrelsen som gör att det endast sitter män i Säffle bostäders styrelse.

– Vi har kvinnor i alla de andra bolagsstyrelserna. Och det är ingen som frågar varför det i är fler kvinnor än män i allmänna utskottet, säger han.

De som valts in i fullmäktige får skriva upp sitt intresse för vilka frågor man kan tänka sig att arbeta med. Dag Rogne säger att det är färre kvinnor som visar intresse för bostadsbolaget, vilket han tycker är synd.

Läs ocksåAllmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna

Men han hänvisar till att det, trots allt, finns två kvinnor som är ersättare i bolagsstyrelsen. När Hem & Hyra kontaktar dem visar det sig att ingen av dem fått frågan om de vill ha en ordinarie plats i bolagets styrelse.

Läs också Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå Styr kommunala värdar – men bara var fjärde hyr själv sitt hem Bostadsbolagets ordförande drar nytta av livet som hyresgäst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.