HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tredje gången gillt i Viby

Sollentuna Det blir ombildning till bostadsrätter i Viby, Sollentuna. Vid den tredje omröstningen i tisdags kväll fick man ihop 60 ja-röster, två rösters marginal således.

Historien kring de 86 radhuslägenheterna i Viby är unik.

Först röstade man ja, men omröstningen ogiltigförklarades eftersom den inte gått rätt till. En ny omröstning hölls och då blev det nej med en rösts marginal.

Annons
Läs ocksåEfter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar stridMäklare inblandad i ombildningsfiffel

Sollentunahem menade dock att även den andra omröstningen inte varit korrekt och gav därför bostadsrättsföreningen Hoppet en tredje chans att få ihop tillräckligt antal ja-röster. Vilket lyckades.

– Det är märkligt att ett nej inte är ett nej. Den andra omröstningen gjordes enligt reglerna, men Sollentunahem bestämde sig för att det skulle röstas tills de fick ett ja, säger P-O Brogren, pressansvarig på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Annons
Läs också Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.