Annons

Tredje gången gillt i Viby

Sollentuna Det blir ombildning till bostadsrätter i Viby, Sollentuna. Vid den tredje omröstningen i tisdags kväll fick man ihop 60 ja-röster, två rösters marginal således.

Historien kring de 86 radhuslägenheterna i Viby är unik.

Först röstade man ja, men omröstningen ogiltigförklarades eftersom den inte gått rätt till. En ny omröstning hölls och då blev det nej med en rösts marginal.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Sollentunahem menade dock att även den andra omröstningen inte varit korrekt och gav därför bostadsrättsföreningen Hoppet en tredje chans att få ihop tillräckligt antal ja-röster. Vilket lyckades.

– Det är märkligt att ett nej inte är ett nej. Den andra omröstningen gjordes enligt reglerna, men Sollentunahem bestämde sig för att det skulle röstas tills de fick ett ja, säger P-O Brogren, pressansvarig på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Annons
Läs också Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.