HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trelleborgshem får dryga böter

Trelleborg Trelleborgshem har gjort sig skyldiga till miljöbrott och tvingas böta 100 000 kronor efter beslut i Ystad tingsrätt.

Anledningen är en bortglömd oljecistern som hittades 2010 av en tillfällighet. Då hade den rostat sönder och oljan hade börjat läcka ut i marken och grundvattnet. Sedan dess har Trelleborgshem sanerat marken.

Cisternen användes för uppvärming av ett hus på Algatan. 1986 bytte Trelleborgshem system och började värma byggnaden med gas men av någon anledning blev cisternen kvar.

Annons
Läs ocksåKommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen BirgitGanimete betalar 25 procent mer i hyra än grannen Birgit.

Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem, menar att bolaget inte kände till att det fanns någon oljefylld cistern på tomten och därför inte kunde ha agerat annorlunda. För Hem & Hyra har han tidigare uppgett att Trelleborgshem har papper på att den skulle ha tömts och fyllts med grus.

Det räckte inte för Ystad tingsrätt som dömer Trelleborgshem för miljöbrott. Bolaget måste nu betala en företagsbot på 100 000 kronor.

Annons
Läs också Ny ägare till 800 allmännyttiga lägenheter i Trelleborg Till salu: 800 av allmännyttans lägenheter Beslut: Upp till 1 000 av Trelleborghems lägenheter säljs Trelleborgshem varnar för försäljning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.