Annons

Trelleborgshem säljer lägenheter

Trelleborg Kommunala bostadsbolaget i Trelleborg, Trelleborgshem, har sålt 96 lägenheter till den privata fastighetsägaren Klarabo, enligt uppgifter från Trelleborgshem idag.
Foto: Kristina Wahlgren

Hyresgästerna i de 96 lägenheterna på Hovslagaregatan 17-29 i östra Trelleborg får ny hyresvärd den 1 februari 2019 då den privata fastighetsägaren Klarabo tar över. Skälet till försäljningen är att lösgöra kapital för att kunna bygga nytt. Trelleborgshems nuvarande mål är att bygga i genomsnitt 100 lägenheter per år. Dessutom vill man satsa på att öka underhållet och upprusta de fastigheter man har idag.

– Försäljningen av fastigheterna ger oss en del av det kapital vi behöver för att kunna satsa framåt, fortsätter bolagets VD Pia Jönsson. Vi har påbörjat en detaljplaneprocess med att förtäta det intilliggande området utmed Engelbrektsgatan. Inom några år kommer vi förhoppningsvis att kunna bygga lika många bostäder som vi nu avyttrar, just här, säger Pia Jönsson, vd för Trelleborgshem, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Klarabo sitter vid Hyllie i Malmö och bygger eller har byggplaner i bland annat Bjuv, Svalöv och Höganäs.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Förhandlingarna kraschade – ändå höjs Kjells hyra: ”Ett hån från deras sida” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.