HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trollhättebo tog inte andra chansen

Trollhättan För två år sedan stod kronofogden beredd att vräka Trollhättekvinnan. Hon betalade sina hyresskulder i sista sekund och hyresvärden drog tillbaka sitt krav. Men nu finns ingen återvändo. Nu måste hon flytta.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Hyresgästen fick en andra chans, men fortsatte att betala hyrorna för sent. Därför blev hyresnämndens beslut att kvinnan ska flytta.

Kvinnan som hyrt en trerumslägenhet i centrala Trollhättan av ett privat bostadsbolag började slarva med sina hyresinbetalningar redan för två år sedan. Det gick så långt att hyresvärden vände sig till Kronofogdemyndigheten och fick rätt att vräka hyresgästen. Men när det skulle verkställas betalade kvinnan sin skuld och bedyrade att hon skulle ändra sina betalningsvanor och se till att hyresavierna betalades i tid.

Ett halvår senare var löftet glömt och betalningarna började komma allt senare. Mellan 3 och 85 dagar sent kom hyrorna in till värden. Nu var måttet rågat och värden vände sig till hyresnämnden för ett beslut.

Läs ocksåSkuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem

Den kvinnliga hyresgästen valde att inte infinna sig till förhandlingen eller att på något sätt kommentera värdens krav.

Men hyresnämnden valde att avgöra ärendet ändå, på de uppgifter värden kunde presentera. Hyresnämnden skriver i sitt beslut att hyresgästen fallit tillbaka i samma mönster som tidigare och slutat betala hyrorna i tid. Det handlar ofta om månadslånga förseningar och att hon tidigare haft samma beteende gör att nämnden ger hyresvärden rätt. Kvinnan ska flytta. Om hon inte lämnar lägenheten frivilligt ska hon vräkas och då hamnar kostnaderna på henne för avhysningen.

Nämndens beslut har inte överklagats av hyresgästen.

Läs ocksåHyresgäster åker ut när värden hellre river än säljer - för att slippa konkurrens
Läs också Hyresgäster har fått nya hem efter brand i Annelund "I bästa fall har vi varit fångna i lägenheten när hissen stått still" Villan i Eskilstuna ett nav för svarthandel – "Huset är ökänt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.