Annons

Tunabyggen säljer för 200 miljoner

Borlänge Tunabyggens styrelse har sagt ja till att sälja lägenheter till ett värde av 200 miljoner. Lägenheterna ligger i Lisselhagen och på Bullermyren.
Tunabyggen har beslutat sälja 253 lägenheter, bland annat de senast byggda husen i kvarteret Lisselhagen. Arkivfoto: LENA MATTSSON

Kommunala Tunabyggen tog beslutet på sitt styrelsemöte i fredags och igår informerades hyresgästerna. Hyresgästföreningen har tidigare kritiserat planerna som man menar bara stärker ekonomin på kort sikt. Föreningen har också samlat namn mot försäljningsplanerna.

Vd Jörgen Olsson skriver i informationen till hyresgästerna att pengarna från försäljningen ska användas till nyproduktion av lägenheter och att fastigheterna med stor sannolikhet kommer att säljas under nästa år.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Tunabyggens yttersta ambition är att hitta en framtida ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten och kontakterna med hyresgästerna. Vi kommer att vara noga med att bedöma köparens seriositet och syn på långsiktighet i fastighetsförvaltning innan en försäljning sker, avslutar Jörgen Olsson informationsbrevet.

Annons

Läs mer om Hyresgästföreningens invändningar här:

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

www.hemhyra.se/dalarna/stora-affarer-pa-gang-i-dalarna-hyresgastforeningen-sager-nej artikeln publicerad i november i år.

www.hemhyra.se/dalarna/ja-till-forsaljng-av-serviceboenden artikeln publicerad i juni 2013.

www.hemhyra.se/dalarna/dalakommuner-vill-salja artikeln publicerad september 2012.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

www.hemhyra.se/dalarna/falun-och-borlange-vill-salja-ut artikeln publicerad november 2011.

Fakta: Detta säljs

Lisselhagen 4, tre fastigheter byggda 2012.
Hagavägen 61-71, 76 A, B, C, 78 A, B, 80 A, B, 82 A, B.
Bondegatan 11 A-C.
Vallgatan 6 A, B, 8 A, B, 10 A, B, 12 A, B.

Läs också Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Skador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.