Annons

TV-profil bilade bort sitt eget golv – vräks och krävs på 200 000

Stockholm Ut med det gamla och in med det nya – skrev tv-programledaren i sociala medier och rev hela lägenheten. Nu sägs han upp efter att ha betalat över 200 000 kronor för skadorna.
Kök, badrum, väggar... den otillåtna renoveringen kostade programledaren 200 000 kronor och uppsagt kontrakt.

– Är det någon som bilar i mitt hus!? Ungefär så funderade fastighetsskötaren som snart hittar källan till ljudet och fick farhågan bekräftad. En av hyresgästerna ”renoverade” på ett sätt fastighetsägaren senare snarast beskriver som ett ”rivningsarbete”.

Lägenheten som hyrs av en programledare i Stockholm ställs nu inför ett problem. Det finns nämligen noggranna begränsningar i vad som får och inte får göras av en hyresgäst utan att fråga värden om lov. Måla och tapetsera på ett fackmannamässigt sätt: Ja. Kanske till och med kakla i köket men där är ändå rådet att fastighetsägaren ger sitt godkännande i förväg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Programledaren gick betydligt längre än så enligt den besiktning som utfördes tämligen omgående. Golvet i vardagsrummet som fastighetsägaren slipat om några månader tidigare fanns inte kvar överhuvudtaget. Alla golv utom i sovrummet och en garderob var utrivna. Så även hela köket. Likaså väggar som nu bestod av bara regel och mineralull.

I badrummet hade delar av golvet bilats bort och där hade även ett armeringsjärn i golvbjälklaget sågats av. Listan fortsätter lång och avslutas med det nu allt kommer att handla om – uppsägningen.

– De otillåtna ändringsarbeten som hyresgästen har låtit utföra är så omfattande och farliga att hyresavtalet skall upphöra redan på den grunden, skriver fastighetsägarens ombud till Hyresnämnden. Hyresvärden flaggar också tydligt att kostnader för återställandet ska bekostas av hyresgästen.

Annons
Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.

Men programledaren har en annan annan bild av situationen. Lägenheten var vid inflytten mycket sliten och det var därför han tog saken i egna händer. Om renoveringen berättar han både öppet och entusiastiskt i sociala medier.

– Ut med det gamla in med det nya.

– Spännande, fortfarande Fredhäll?

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

– Nix, nu är det fashionabla Vasastan!

Annons

Till sitt försvar i en skrivelse till Hyresnämnden säger programledaren att han och värden kommit överens om att han ska få bo kvar – om han betalar renoveringskostnaden som först fakturerades med 303 000 kronor men som sedan förhandlades ner och betalades med 212 000 kronor. Programledaren har även betalat hela hyran under renoveringsarbetet som pågick i drygt ett halvt år. Och han fick nycklar för att flytta in därefter, vilket styrks med ett intyg.

Om det blir fortsatt boende på samma adress i fashionabla Vasastan, det förhandlas det om i Hyresnämnden nästa vecka.

Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.