Annons

Två män och en lokal – nu arrangerar de matfest i LA

Landskrona Landskronaborna Mohammad Yusufi och Ferdaws Amiri kör igång aktiviteter i Hyresgästföreningens lokal på Koppargården. Det blir fotboll, läxhjälp och matfest för hyresgästerna.
Foto: Gry Ellebjerg
Mohammad Yusufi och Ferdaws Amiri öppnar dörrarna till Hyresgästföreningens lokal på Koppargården i Landskrona.

I fem år har Hyresgästföreningens lokal varit låst. Inga aktiviteter har arrangerats. Mohammad Yusufi och Ferdaws Amiri tänker ändra på det. De planerar läxhjälp, fik och matfest.

– Många ungdomar samlas i Samirs affär som ligger i området, säger Ferdaws Amiri.
– De köper kaffe och hänger där. Det uppstår lätt bråk. Då tänkte jag om vi kan öppna den här lokalen, så kan ungdomarna ha en plats för sig själva och få hjälp med läxläsning, fika och att spela fotboll. För mig handlar det även om att hitta ett sätt att lära känna fler svenskar. Jag önskar att jag hade fler kompisar från Sverige.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

De hoppas på att lokalen ska vara invigningsklar i april. Nu håller de som bäst på att måla om och möblera. Sedan kommer de att bjuda in alla grannar på fest.

–  Eftersom många som bor här är invandrare är tanken att alla ska ta med sig mat från sitt hemland. Vi ska prata, lyssna och diskutera. Jag tror att många av de problem som uppstår handlar om att vi kommer från olika kulturer. Oavsett nationalitet kan vi inte hålla så hårt i våra olika seder, säger Ferdaws Amiri.

Annons
Läs ocksåFemårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen nedFemårige Nima dog efter att ha fastnat mellan hissdörrarna hemma i hyreshuset. Utrymmet mellan inre och yttre hissdörr var otillåtet stort. Ändå lägger åklagaren nu ner förundersökningen om vållande till annans död. Dagens säkerhetsmått räcker inte för att förhindra liknande dödsolyckor.
Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande” Dorothee cyklade med Egyptens president – "Han kallade det för ett maratonlopp"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.