Annons

Tvätt på nytt sätt i Oxelösund

Oxelösund Det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder i Oxelösund lanserar tvättstugor med självdoserande maskiner som ett led i sitt miljöarbete.

Under två vardagskvällar i januari var det invigning i två tvättstugor på Oxelögatan. Vid det första tillfället dök ett 30-tal hyresgäster upp, som bjöds på kaffe och kaka medan leverantörerna visade hur de nya maskinerna och bokningstavlan fungerar. Tvättmaskinen väger tvätten och doserar själv hur mycket tvättmedel som behövs.

– Det är mindre miljöbelastande eftersom det aldrig blir någon överdosering, och så är det bra för allergiker, säger Ann-Katrine Hultman, förvaltare på Kustbostäder.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De självdoserande tvättmaskinerna införs först på prov i dessa två tvättstugor innan satsningen utvärderas. Hyresgästerna får ett antal tvättar gratis varje månad, därefter kostar de sju kronor per gång.

Annons
Förvaltaren Ann-Katrine Hultman inviger miljövänliga tvättmaskiner på Oxelögatan hos Kustbostäder.

Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.