HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvätt på nytt sätt i Oxelösund

Oxelösund Det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder i Oxelösund lanserar tvättstugor med självdoserande maskiner som ett led i sitt miljöarbete.

Under två vardagskvällar i januari var det invigning i två tvättstugor på Oxelögatan. Vid det första tillfället dök ett 30-tal hyresgäster upp, som bjöds på kaffe och kaka medan leverantörerna visade hur de nya maskinerna och bokningstavlan fungerar. Tvättmaskinen väger tvätten och doserar själv hur mycket tvättmedel som behövs.

– Det är mindre miljöbelastande eftersom det aldrig blir någon överdosering, och så är det bra för allergiker, säger Ann-Katrine Hultman, förvaltare på Kustbostäder.

Läs ocksåUppsala och Västerås kvar i lönetoppen

De självdoserande tvättmaskinerna införs först på prov i dessa två tvättstugor innan satsningen utvärderas. Hyresgästerna får ett antal tvättar gratis varje månad, därefter kostar de sju kronor per gång.

Förvaltaren Ann-Katrine Hultman inviger miljövänliga tvättmaskiner på Oxelögatan hos Kustbostäder.

Läs också Bostadsbolag på efterkälken börjar sortera matavfall Rest blir fest på Majornas folkkök Älmhultsbostäder startar möbelbyte Gröna påsen kommer till Ödeshög – kan påverka hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.