HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvätt på nytt sätt i Oxelösund

Oxelösund Det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder i Oxelösund lanserar tvättstugor med självdoserande maskiner som ett led i sitt miljöarbete.

Under två vardagskvällar i januari var det invigning i två tvättstugor på Oxelögatan. Vid det första tillfället dök ett 30-tal hyresgäster upp, som bjöds på kaffe och kaka medan leverantörerna visade hur de nya maskinerna och bokningstavlan fungerar. Tvättmaskinen väger tvätten och doserar själv hur mycket tvättmedel som behövs.

– Det är mindre miljöbelastande eftersom det aldrig blir någon överdosering, och så är det bra för allergiker, säger Ann-Katrine Hultman, förvaltare på Kustbostäder.

Läs ocksåHyresgäster i Mölndal ska återvinna fett

De självdoserande tvättmaskinerna införs först på prov i dessa två tvättstugor innan satsningen utvärderas. Hyresgästerna får ett antal tvättar gratis varje månad, därefter kostar de sju kronor per gång.

Förvaltaren Ann-Katrine Hultman inviger miljövänliga tvättmaskiner på Oxelögatan hos Kustbostäder.

Läs också Grön livsstil exporteras från Majorna Biltrafik engagerar i Majorna Mitthem förvandlar hissar till duschar Sopmängden växer – här slänger invånarna mest

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.