HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvättstugor blir lägenheter i Växjö

Växjö ​När Hyresbostäder byggde en ny fristående tvättstuga på Campus i Växjö låstes de gamla tvättstugorna. Men i maj öppnas de igen. Då ska det vara inflyttningsklart i fem nya lägenheter.

När man går in i en av de gamla tvättstugorna på Stallmästarevägen är det svårt att tro att här ska det bli en lägenhet på två rum och kök.

Det är betongfundament, några maskiner står ännu kvar. Och det känns så där tvättstugekalt. Men allt ska bort och lokalen helt byggas om.

Läs också1 700 kronor i böter – för kvarglömd tvätt

– Vi tyckte att tvättstugorna hade förutsättningar för att göra lägenheter av dem. Även om det inte blir så många lägenheter så är det ändå ett tillskott som är välkommet, säger Mattias Strömberg, fastighetschef hos Hyresbostäder i Växjö.

De gamla tvättstugorna låg passande nog i markplan, även ett outnyttjat förråd kommer till nytta i lägenhetsbygget. Kring maj beräknas tvättstugorna vara inflyttningsklara som fem nya studentlägenheter.

Läs också Bråk om tvättid urartade - kvinna anföll med sax Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Här tvättar hyresgästerna utan tvättmedel Nattlig tvätt ger fler lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.