Annons

Tvättstugor blir lägenheter i Växjö

Växjö ​När Hyresbostäder byggde en ny fristående tvättstuga på Campus i Växjö låstes de gamla tvättstugorna. Men i maj öppnas de igen. Då ska det vara inflyttningsklart i fem nya lägenheter.

När man går in i en av de gamla tvättstugorna på Stallmästarevägen är det svårt att tro att här ska det bli en lägenhet på två rum och kök.

Det är betongfundament, några maskiner står ännu kvar. Och det känns så där tvättstugekalt. Men allt ska bort och lokalen helt byggas om.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi tyckte att tvättstugorna hade förutsättningar för att göra lägenheter av dem. Även om det inte blir så många lägenheter så är det ändå ett tillskott som är välkommet, säger Mattias Strömberg, fastighetschef hos Hyresbostäder i Växjö.

De gamla tvättstugorna låg passande nog i markplan, även ett outnyttjat förråd kommer till nytta i lägenhetsbygget. Kring maj beräknas tvättstugorna vara inflyttningsklara som fem nya studentlägenheter.

Annons
Läs också Dyrt bråk om tvättstugan – hyresgäst tvingas betala 8 400 kronor Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.