HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvingas flytta genast

Nyheter Den 52-åriga stockholmaren har i flera år varit skriven på annan ort och hyrt ut sin lägenhet svart i andra hand. Låt gå, ansåg hyresnämnden. Helt fel, anser hovrätten som nu tvingar mannen att lämna lägenheten genast.​

​Femtiotvååringen har sedan 1986 hyrt en liten lägenhet på 30 kvadratmeter i södra Stockholm. Åren 2002 – 2006 var han dock skriven på annan ort, närmare bestämt på den ort där hans fru och deras fyra barn bor i en villa.

Under tiden har flera andra personer varit folkbokförda på lägenhetens adress och i vissa fall haft sina namn på dörren.
I oktober 2006 lade hyresvärden märke till att den 52-åriga hyresgästen inte var skriven på lägenheten. Mannen ändrade då genast sin folkbokföringsadress och hävdade att han inte förstod vikten av vilken adress man var skriven på.
Villan köpte familjen när de flyttade till Stockholm från Kalmar 2004, enligt mannen. På grund av sjukdom har 52-åringen och hustrun haft äktenskapliga problem och han har därför behov av hyreslägenheten. Att paret inte skiljt sig är av religiösa skäl, enligt mannen. 
 
Personerna som periodvis har bott i den lilla hyresrätten har varit goda vänner till honom som hjälpt honom när han varit sjuk, hävdade 52-åringen.
Hyresvärden godtog inte mannens förklaring utan sade upp hyreskontraktet. Ärendet hamnade i hyresnämnden som inte ansåg att anklagelserna mot 52-åringen var tillräckliga för att kontraktet skulle rivas upp. Mannen fick bo kvar.
Men hyresvärden gav sig inte och drev ärendet till högsta instans, Svea hovrätt. Hovrätten gör nu en annan bedömning än hyresnämnden och slår fast att mannen inte har något behov av lägenheten.
 
Femtiotvååringen har olovligen hyrt ut lägenheten i andra hand och har dessutom haft sin permanenta bostad på annan ort, enligt hovrätten.
Mannen måste nu genast lämna lägenheten, enligt hovrättens dom som inte går att överklaga.
 

Läs också Robert är inte välkommen i sin egen hemstad: ”Har skulder” Så måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv" Mattias fixade nytt kontrakt åt sin hyresgäst: "svärmorsdröm för hyresvärdar" Nya siffror: 166 000 i Storstockholm hyr dyrt och osäkert – Vladimir: ”Oron hänger alltid över en” ”Kommer inte att få tillbaka dina pengar” – uthyraren vägrar betala Penny för ockerhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.