HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvist om parkettgolv avgjord i hovrätten

Tranås Det kan löna sig att som hyresgäst överklaga beslut i hyresnämnden. Ett Tranåspar har nu vunnit en tvist med deras hyresvärd, som inte ville renovera golven i deras lägenhet.
Foto: Thomas Jokiniemi
Hovrätten har beslutat att hyresvärden måste renovera golven hos Tranåsparet. Bilden visar inte det aktuella golvet.

Redan när paret flyttade in i lägenheten i Tranås för tio år sedan var golven, bland annat parkettgolv, i behov av underhåll. Det menar i alla fall paret. Hyresvärden är av motsatt åsikt och menar att golven var i gott skick vid deras inflyttning och är så fortfarande. Något underhåll har inte skett under de tio år som paret bott i lägenheten.

Tvisten hamnade i hyresnämnden för ett avgörande, där paret företräddes av Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNär Hassan blev en del av familjen

Men det blev ett trist besked för hyresgästerna: Hyresnämnden ansåg, efter att man varit på plats i lägenheten och synat golven, att golven inte var i så dåligt skick att det krävdes en helrenovering.

Hyresgästerna och Hyresgästföreningen gav sig dock inte. Beslutet överklagades till hovrätten, som gör en annan bedömning än hyresnämnden. Domstolen menar att det finns ett behov av underhåll, på grund av normalt slitage. Dessutom har värden inte gjort något golvunderhåll under de tio år som paret bott i lägenheten, påpekar domstolen.

Hovrätten ändrar hyresnämndens beslut och hyresvärden får nu tre månader på sig att genomföra underhåll av golven. Beslutet kan inte överklagas.

Läs ocksåMitthem hoppas på mer hållbart tillsammans
Läs också Boende engagerar äldre i Karlshamn Hyresgäst nekas totalrenovering av badrum Nytt metodstöd ska minska antalet vräkningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.