HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvist om parkettgolv avgjord i hovrätten

Tranås Det kan löna sig att som hyresgäst överklaga beslut i hyresnämnden. Ett Tranåspar har nu vunnit en tvist med deras hyresvärd, som inte ville renovera golven i deras lägenhet.
Foto: Thomas Jokiniemi
Hovrätten har beslutat att hyresvärden måste renovera golven hos Tranåsparet. Bilden visar inte det aktuella golvet.

Redan när paret flyttade in i lägenheten i Tranås för tio år sedan var golven, bland annat parkettgolv, i behov av underhåll. Det menar i alla fall paret. Hyresvärden är av motsatt åsikt och menar att golven var i gott skick vid deras inflyttning och är så fortfarande. Något underhåll har inte skett under de tio år som paret bott i lägenheten.

Tvisten hamnade i hyresnämnden för ett avgörande, där paret företräddes av Hyresgästföreningen.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Men det blev ett trist besked för hyresgästerna: Hyresnämnden ansåg, efter att man varit på plats i lägenheten och synat golven, att golven inte var i så dåligt skick att det krävdes en helrenovering.

Hyresgästerna och Hyresgästföreningen gav sig dock inte. Beslutet överklagades till hovrätten, som gör en annan bedömning än hyresnämnden. Domstolen menar att det finns ett behov av underhåll, på grund av normalt slitage. Dessutom har värden inte gjort något golvunderhåll under de tio år som paret bott i lägenheten, påpekar domstolen.

Hovrätten ändrar hyresnämndens beslut och hyresvärden får nu tre månader på sig att genomföra underhåll av golven. Beslutet kan inte överklagas.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt
Läs också Fyra av tio i området godkänner inte renovering Manhal fick hjälp med filmdrömmen Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.