HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tyresö Bostäder tar bort inkomstkrav

Tyresö Det ska bli lättare för de med låga inkomster att få en lägenhet hos Tyresö Bostäder. Bolaget gör nu som flera andra bostadsbolag – slopar inkomstkravet för att få hyra en lägenhet.
Foto: Gry Ellebjerg

Det är inte ovanligt att hyresvärdar kräver att inkomsten ska vara tre eller fyra gånger så hög som hyran för att hyresgästen ska bli godkänd. Men på senare år har kommunala bostadsbolag som Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Botkyrkabyggen slopat inkomstkravet. Istället kräver bolagen att hyresgästerna ska ha en viss summa att leva på när hyran är betald. Konkret innebär det att även de med lägre löner kan bli godkända som hyresgäster.

Nu sällar sig även Tyresö Bostäder till skaran och ändrar sin uthyrningspolicy och tar bort kravet på att inkomsten ska vara tre gånger hyran, berättar bolagets vd Maria Öberg.

Läs ocksåBotkyrkabyggen sänker inkomstkrav

– Det kommer att leda till att fler kan söka lägenheter hos oss, säger hon.

Annons

Hädanefter är kravet att hyresgästen ska ha kvar en viss summa, kronofogdens förbehållsbelopp, efter att hyran är betald. För en ensamstående vuxen krävs att 4 814 kronor finns kvar medan de som är sambos ska ha 7 952 kronor när hyran är betald.

Inkomstkravet tas bort eftersom många med lägre inkomster klarar av att betala hyran.

Annons
Läs ocksåAllt fler sänker inkomstkraven

– Vi ser att många som kommer till oss har klarat att betala högre hyror på andrahandsmarknaden än vad vi tar ut, säger hon.

Läs också Haninge Bostäder sänker inkomstkrav Bolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp Kim sover på kusinens soffa - så hårt slår skånska inkomstkrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.