HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uddevallahem kräver näst mest i Västra Götaland

Uddevalla Vinstkrav, dyrare fastighetsskötsel och ökade underhållskostnader. Det är några av skälen till att Uddevallahem vill höja hyran med nästan 6 procent nästa år.

När majoriteten av de kommunala och större privata hyresvärdarna i Västra Götaland lämnat sina hyreskrav ligger snittet en bit över 3 procent. Tranemobostäder toppar i länet med ett yrkande på nästan 7 procent. Som god tvåa kommer stiftelsen Uddevallahem, som vill höja hyrorna med 5,8 procent. Det motsvarar drygt 250 kronor per månad för en normaltvåa.

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen ligger ökade kostnader för underhåll och fastighetsskötsel bakom hyreskravet. Men även ett vinstkrav på nio miljoner. Enligt föreningen ska en stiftelse drivas enligt självkostnadsprincipen och inte för vinst.

Läs ocksåDiana jobbar för att fler ska engagera sig

Under de senaste åren har Uddevallahems satsat stort på underhåll av sitt gamla fastighetsbestånd. Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Anja Schröder måste värden väga intresset av gott underhåll mot behovet av rimliga hyreshöjningar.

Annons

– Vi tycker det är positivt att bolaget planerar för ökat underhåll men det får inte innebära en så orimligt hög hyreshöjning. Det är ett fördelaktigt ränteläge och inflationen är låg vilket gynnar bostadsbolagen. Då är det också rimligt att det kommer hyresgästerna till godo.

Förhandlingen startar den 7 december.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Annons

Relaterat: Läs även Hem & Hyras artikel om höjningarna i region BohusÄlvsborg-Skaraborg de senaste fem åren.

Läs också Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Lena har varit Tallvägen trogen sedan barnsben: "Härifrån flyttar man inte frivilligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.