HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Unga får förtur i Halmstad

Halmstad Den som ännu inte fyllt 25 år och letar lägenhet i Halmstad har nu ett guldläge. Det kommunala bostadsbolaget ger 27 unga förtur till nybyggda och centrala lägenheter.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay
Lägenheterna marknadsförs som urbana och cykelvänliga.

Den billigaste lägenheten är en 1:a på 35 kvadratmeter för strax under 5 000 kronor. 2:orna går på strax under 7000 och 3:orna strax över 8 000 kronor. Varmvatten och el tillkommer. Sökande ska inte ha fyllt 25 år på dagen för kontraktsskrivning.
‒ Det är första gången vi ger förturen i nyproduktion. Vi vet att det finns olika grupper som har behov av bostad. Denna gång söks lägenheterna med köpoäng och av förklarliga skäl finns det många unga som inte har lika många köpoäng som äldre, säger Ulf Nilsson chef för Affärsutveckling och kommunikation på HFAB.

Det är det kommunala bostadsbolaget sista etapp av nybyggda kvarteret Järnmalmen vid Nissastrand som öppnar för intresseanmälningar första mars. De aktuella lägenheterna har byggts med statligt investeringsstöd.
‒ Det ger effekt på hyresnivåerna som ligger cirka 15-20 procent lägre, säger Ulf Nilsson.

Läs ocksåI Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden

HFAB har en gång tidigare använt sig av vad de kallar ”Max 25”, det var i kvarteret Framtiden när 50-70 lägenheter gjorde om till förturslägenheter 2015.

I kvarteret Järnmalmen kommer totalt 184 lägenheter nu att hyras ut. De marknadsförs som urbana och cykelvänliga. Garagen är utrustade med cykelpumpar och loftgångarna erbjuder plats för cykelparkering.

Planerad inflyttning är i november.

Läs ocksåSommarjobbet blev en fullträff
Läs också Parter oense om mögel i lägenhet Hyrde "övernattningslägenhet" i flera år – nu är det stopp Så säkras tryggheten när oron sprider sig i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.