Annons

Unga väljer budget framför status

Nyheter Att bo trendigt är ingen prioritet för unga vuxna i storstaden. Närhet till goda kommunikationer och pengar över efter att hyran betalats är viktigast.

Att offra intressen, nöjen eller resor för att ha råd att bo i innerstaden är inte intressant för unga vuxna. Det visar en undersökning från fastighetsbolaget SSM, som låtit intervjua drygt 500 män och kvinnor i åldrarna 20 till 32 år, bosatta i Stockholms län.

Närheten till tunnelbana, pendeltåg och buss är allra viktigast när de väljer boende. Därpå följer låga boendekostnader, så att det blir pengar över till roliga saker efter hyran betalats.   

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Visserligen är det högt prioriterat att bo i ett bra område med närhet till grönområden, men det betyder inte att man till varje pris vill flytta till innerstaden. Två tredjedelar av de intervjuade stockholmarna bor utanför tullarna och inte ens var tionde av dem har lust att göra avkall på sina intressen för att ha råd att bo centralt. Dock kan över hälften av de unga vuxna som bor innanför tullarna tänka sig att flytta ut om det ger dem mer pengar att spendera på nöjen och intressen.

Annons

Man vill kort och gott kunna unna sig roliga saker på fritiden, säger Susanne Blomberg, marknadschef på SSM. 

– Genom att bo nära kommunikationer kan de snabbt ta sig till områden som erbjuder folkliv, nöjen och shopping.

Annons
Läs ocksåAlida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskareBrunt, rosa och orange är Alidas favoritfärger.

Om det blev pengar över efter hyran skulle dessa främst spenderas på resor eller sparas i någon form. 

Fakta: Viktigast vid val av nytt boende

Närhet till kommunikation
Pengar kvar efter att hyran betalats
Ett bra bostadsområde
God planlösning
Närhet till grönområde
Att det finns balkong
Stort utrymme

Källa: SSM/Novus opinion

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.