HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ungt par hyrde ut rum – mamman mördad av hyresgästen

Stockholm Den 24-åriga mamman och hennes man hyrde ut ett rum för att få pengarna att räcka till hyran. Förra veckan dömdes den inneboende till livstids fängelse för att ha mördat mamman kort efter att han flyttat in. 
Foto: Roger Rosenlund
Det unga paret i Skärholmen hyrde ut ett rum till en inneboende. Efter två månader hittades hon mördad i sin säng.

De stretade sig fram som unga gör, paret som båda hade Marockanskt ursprung och som nyligen bosatt sig i Skärholmen. Hon kom till Sverige som 19-åring och träffade sin framtida make i Sverige året därpå. Det tog inte lång tid förrän de beslutade att bilda familj. Bröllop och barn kom tätt inpå. Tillsammans med den då ettåriga sonen flyttade de till en trea som de fått hyra i andra hand i Skärholmen i januari 2019. Livet låg framför dem men det var knapert. Hon bakade och sålde pizzor hemifrån och var hemma med sonen. Han jobbade på städfirma långt bort norrut på andra sidan Stockholm i Kista.

Kostnaden för bostadsrätten de hyrde i andra hand var hög. För att få lite bättre ekonomi beslutade de sig för att ta en inneboende. Genom gemensamma vänner löste det sig ganska snabbt, det blev i princip gemensam inflytt. En tio år äldre man, även han med ursprung från Marocko men som bott i Spanien i större delen av sitt liv, fick ta ett av sovrummen. Övriga utrymmen i lägenheten delade de på. 

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Men allt var över innan det knappt hunnit börja. Den andra april förändrades hela tillvaron för alla och för alltid. Mamman hade inte svarat i telefon under dagen därför åkte maken och en vän till lägenheten. Där fanns tydliga spår på att något inte stod rätt till. Polis tillkallades och när patrullen tagit sig in möttes de av, som det står beskriver i tingsrättens dom: blod och kaos på en nivå de inte var förberedda på. De drar tjänstevapnen och söker av lägenheten. I sovrummet hittar de den 24-åriga mamman naken på rygg. På henne ligger pojken, alldeles tyst. 

Vad som egentligen hände går inte att säkerställa mer än att mamman utsatts för omfattande våld med strypning som huvudsaklig dödsorsak. Den inneboende som dömdes för mordet har inte erkänt utan målar upp ett helt eget scenario som istället skyller på maken. Klart är dock att det pågick underligheter kvällen mot mordmorgonen som följs upp med uppgifter om handel av större mängder narkotika i utredningen. 

Annons

I en intervju med Dagens Nyheter säger kammaråklagare Carolin Hagvil att utredningen inte kunnat förklara orsakerna till mordet. 

Läs ocksåBandidosmedlem tog ut 303 000 i hyra av inneboende – jagas av skattmasen

– Han har inte erkänt att han på något sätt skulle bragt henne om livet, säger hon.

Maken var misstänkt i inledningen av utredningen men snart riktades misstankarna mot den inneboende som greps på flykt i Tyskland. Det skulle framgent visa sig att det fanns omfattande bevisning mot honom i form av DNA och avtryck i hela lägenheten.

Annons

Pappan och sonen har i dag lämnat Sverige och sökt ett nytt liv i södra Europa. 

Läs ocksåJohannas ockervärd behöll egen nyckel: ”Åt vår mat och gick in i vårt sovrum”Bostadsbluffen har gjort Johanna Rehn mer vaksam. ”Nu har jag insett att man faktiskt måste vara lite försiktig. Man kan inte bara lita på att människor är goda. På den här bostadsmarknaden kommer folk att utnyttja en.”
Läs också Bluffen som sprack: Påhittad inneboende dolde svart städlön Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.