HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Uppdrag granskning” synar Norrporten

Sundsvall I går meddelade Norrportens vd Anders Wiklander sin avgång. I dag skriver Dagbladet att "Uppdrag granskning" arbetat på ett inslag om bolaget i flera månader.

Enligt en anonym källa som Dagbladet i Sundsvall varit i kontakt med arbetar ”Uppdrag granskning, SVT:s tv-program för undersökande journalistik, sedan flera månader på ett inslag om fastighetsbolaget Norrporten, som har sitt huvudkontor i Sundsvall. Inslaget kommer att handla om oegentligheter i företagets sponsring, marknadsföring och konferensresor, enligt källan. Vinkeln ska vara att Norrporten ”lekt med pensionspengar”, dessutom ska en välkänd bilfirma i Sundsvall på något sätt vara inblandad.

Anders Wiklander, Norrportens vd, förnekar att det skulle finnas något samband mellan den pågående granskningen och hans avgång. Tanken var tvärtom att han skulle meddela sin avgång tidigare, någon gång före jul.

Läs ocksåMångmiljardaffär i Norrland

– Men då det här inträffade, ”Uppdrag granskning”, kände jag det nödvändigt att delta i arbetet som avslutades förra veckan, med en entydig slutsats att anklagelserna var grundlösa, säger Anders Wiklander till Dagbladet.

Annons

För ett antal veckor sedan beslutade Norrportens styrelse att starta en oberoende undersökning där revisorer och jurister går igenom de påstådda oegentligheterna.

– Nu har revisionskommittèn just blivit färdig och de kan på alla punkter tillbakavisa anklagelserna som rykten – och som helt grundlösa, säger Anders Wiklander till Dagbladet.

Annons
Läs ocksåNorrporten såldes för 14 miljarder
Läs också Fastighets-vd gav sig själv miljonpension Hyror klara för kvarteret Hunden Norrportens nye vd lovar förbättring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.