Annons

Norrporten såldes för 14 miljarder

Gävle Fastighetsjätten Castellum köper Norrporten. Bland annat för att etablera sig i Norrland. Köpesumman är sammanlagt 14 miljarder kronor.

Castellum skriver i ett pressmeddelande att köpet stärker företagets närvaro och marknadsposition i Stockholm, Köpenhamn, Helsingborg, Örebro och Jönköping. Men också bolaget etablerar sig i Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå, Luleå och Växjö.

– Norrporten har ett attraktivt fastighetsbestånd som kompletterar Castellums befintliga bestånd på tillväxtorter runtom i Sverige och Danmark, och som adderar fastigheter på ett antal nya orter där Castellum inte redan är närvarande. Genom förvärvet befäster vi vår position som en av Sveriges ledande fastighetsutvecklare och förvaltare med fokus på närhet till kunden lokalt, säger Henrik Saxborn, VD Castellum.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Andra och Sjätte AP-fonden, som äger hälften av Norrporten vardera, är säljare. Fonderna får in sammanlagt 14 miljarder kronor. Samtidigt finns fonderna kvar genom ägande i Castellum, vilket Andra AP-fonden varit sedan 2002. Fjärde AP-fonden blir genom affären också delägare i Castellum.

– Castellum är en bra köpare av Norrporten och vi är glada att kunna presentera den här affären. Castellum och Norrporten har kompletterande fastighetsbestånd och tillsammans blir de en stark aktör på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi ser positivt på att bli delägare i Castellum och har förväntningar på en långsiktigt fortsatt positiv utveckling för det sammanslagna bolaget”, säger Karl Swartling, vd på Sjätte AP-fonden.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Mångmiljardaffär i Norrland Ståhls slutar med bostäder Fastighets-vd gav sig själv miljonpension Hyror klara för kvarteret Hunden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.