Annons

Norrportens nye vd lovar förbättring

Sundsvall Jörgen Lundgren blir ny vd för Norrporten. Och han lovar att ägarnas policy ska efterlevas bättre efter den skandal som rullades upp under hösten.

Fastighetsbolaget Norrporten har hittat en ny vd. Och man behövde inte gå långt för att hitta honom – Jörgen Lundgren har varit vice vd för Norrporten sedan år 2007. 

– Jag är mycket glad över detta uppdrag som är både utmanande och inspirerande. Norrporten är ett mycket bra bolag men vi har självklart också områden som vi behöver utveckla, säger Jörgen Lundgren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var i februari i år som SVT:s ”Uppdrag granskning” avslöjade hur Norrporten, som ägs av sjätte AP-fonden, slösade med allmänna pensionsmedel. I samband med det avgick bolagets dåvarande vd Anders Wiklander. 

Jörgen Lundgren var vice vd under flera av de år som i efterhand kallats för slösaktiga. Trots det får han utökat förtroende av Norrportens styrelse. Bo Magnusson, styrelsens ordförande, menar att det är viktigt att behålla en viss kontinuitet i bolaget.

Annons

– Ett antal starka kandidater har prövats, både interna och externa och Jörgen Lundgren har funnits vara den mest lämpade kandidaten. Jörgen känner bolaget väl och har under sina år som vice vd starkt bidragit till Norrportens goda utveckling med bra lönsamhet och kundnöjdhet, säger Bo Magnusson.

Läs ocksåMångmiljardaffär i Norrland

Jörgen Lundgren lovar att bolaget ska bli bättre på att förhålla sig till ägarnas policy i framtiden.

– Vi arbetar nu med att förstärka det som vi är duktiga på samtidigt som vi genomfört en grundlig genomlysning av verksamheten som resulterat i uppdaterade och tydliga riktlinjer och policys, säger han.

Annons

Efter SVT:s inslag lovade Sjätte AP-fonden att sammansättningen av bolagets styrelse skulle ses över. Nu står det klart att styrelsen förstärks med två ledamöter: Ulrika Dellby, som också blir ny vice vd, och Louise Richnau.

Läs ocksåNorrporten såldes för 14 miljarder
Läs också Fastighets-vd gav sig själv miljonpension Hyror klara för kvarteret Hunden Norrporten ser över reglerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.