Annons

Mångmiljardaffär i Norrland

Luleå Castellum säljer 32 fastigheter i Sundsvall, Umeå och Luleå. 4,5 miljarder kronor betalar Diös för fastigheterna.

I mitten av april i år köpte fastighetsjätten Castellum hela Norrporten. Budskapet från koncernchefen Henrik Saxborn var då:

”Norrporten har ett attraktivt fastighetsbestånd som kompletterar Castellums befintliga bestånd på tillväxtorter runtom i Sverige och Danmark, och som adderar fastigheter på ett antal nya orter där Castellum inte redan är närvarande.”

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det var då det. Nu, några månader senare, säljs 32 fastigheter i norra Sverige. 10 fastigheter i Sundsvall, 13 fastigheter i Umeå och 9 fastigheter i Luleå. I huvudsak handlar det om lokaler och kontor, men det finns i beståndet också en stor del lägenheter. Östersundsbaserade Diös är köpare och betalar 4,5 miljarder för fastigheterna.

– Att förvärva denna välskötta och centralt belägna fastighetsportfölj är en fantastisk möjlighet för oss. Vi stärker vår verksamhet och närvaro på viktiga tillväxtorter, i synnerhet i Umeå och Luleå där vi haft en ambition att växa under en längre tid. Många av fastigheterna är belägna i direkt anslutning till våra befintliga fastigheter och vi ser på sikt såväl intäktssynergier som stordriftsfördelar av förvärvet. Vi blir ett större och stabilare bolag med ökat kassaflöde och ännu bättre förutsättningar att skapa värden för våra ägare, säger Knut Rost, vd Diös i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Celler i Åre ger Diös mersmak Norrporten såldes för 14 miljarder Satsningar i norr ger toppresultat för Diös

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.