Annons

Uppgörelse nådd i Södra Målen

Nässjö ​Hyresgästerna kommer att flytta från Britt-Marie Sällqvists fastighet i Södra Målen. Det är innebörden av den uppgörelse som parterna träffat i hyresnämnden.

Alla hyresgästerna blev uppsagda till 30 september i år eftersom Britt-Marie Sällqvist och hennes man Rolf Sällqvist lagt ut fastigheten till försäljning. Hyresgästerna ville inte alls flytta, trots att det sedan i våras varit stora problem med otjänligt vatten.

Nu har de i vilket fall som helst kommit överens och hyresgästerna ska flytta senast den 31 mars 2011. Vill de flytta tidigare har de bara en månads uppsägningstid.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Då har jag gjort rätt för jag har sagt upp lägenheten i dag, men hon har inte svarat än, säger Regola Arnesson.

Den 1 november flyttar hon med sin man och fyra barn från Södra Målen till en ny lägenhet i Nässjö. Den är mindre, bara tre rum och kök, jämfört med de sex rum de har i dag, men Regola Arnesson tycker ändå att det ska bli skönt att flytta.

– Allting är bättre än det här, där får man leva lite trångt, för det här orkar jag inte mer, säger hon.

Läs ocksåSonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit uppHans och Elijah

Hon tycker att överenskommelsen med hyresvärden är okej.

– Det gick ganska bra, på det sättet vann ju vi och inte hon.

Hyresvärden är däremot inte lika nöjd.

Annons
Läs ocksåHyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronorUppsägning av hyresavtal och tingsrätten i Linköping.

– Nej, det är vi ju inte, säger Rolf Sällqvist.

Varför inte det?

– Jag tycker att du skriver bara skit, så du behöver inte ha reda på det.

Regola Arnessons grannar är också på väg att flytta, så inom någon månad kommer det att vara tomt i fastigheten. Då kommer fastighetsägarparet att mer aktivt arbeta med en försäljning.

Hur går det med försäljningen?

– Du vet ju att det inte varit någon som kunnat gå in och titta så hur ska de kunna köpa då? säger Britt-Marie Sällqvist.

Eftersom vattnet varit så dåligt att det inte gått att använda till någonting över huvud taget – ens efter kokning – har hyresgästerna deponerat hyra hos länsstyrelsen. I hyresnämnden kom de överens med Britt-Marie Sällqvist om att de skulle betala halva hyran för den tiden som de deponerat pengar. Så nu får hyresvärden rätt till en del av de deponerade hyrorna, medan resten går till hyresgästerna.

Annons

Från och med oktober betalar de 75 procent av sina hyror, men så fort det finns vattenprover som visar att vattnet är helt tjänligt igen ska de betala full hyra.

Det senaste vattenprovet visade på en halt av e.coli-bakterier som fortfarande gjorde vattnet otjänligt.

– Man kan använda vattnet till precis allting, men till matlagning och dryck måste man värma upp det till 65 grader, säger Britt-Marie Sällqvist.

Nya vattenprover togs i går.  

Hyresgästerna vill dock behålla den vattentank de haft på gården sedan det konstaterades att det var problem med vattnet.

Läs också Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.