Annons

Uppsalahems nya hyror klara

Uppsala ​Uppsalahem och Hyresgästföreningen har kommit överens om en hyreshöjning som sträcker sig över två år. I den första etappen höjs hyran med 2,05 procent från den 1 juli.

​I den andra etappen, från 1 juli 2010, höjs hyran med 1,55 procent. I rena pengar innebär överenskommelsen att den som har en månadshyra på 5000 kronor får betala 103 kronor mer i månaden i år och 79 kronor mer under nästa år.

Annons
De nybyggda kvarteren Fyrisvallen, Kapplasse och Observatoriet samt kvarteret Holmfrid är inte med i överenskommelsen och behåller därför sin nuvarande hyresnivå.
 
Man har också förhandlat fram så kallade ombyggnadshyror för Kvarngärdet och Haubitsen. Det blir en genomsnittlig hyra för de båda områdena på 1 240 kr/kvm och år plus kostnaden för varm och hallvatten.
Parterna är också överens om ett omfattande rabattsystem som sträcker sig över lång tid och de hyresgäster som flyttar tillbaka till respektive område efter ombyggnationen betalar inte full hyra förrän år fem.
-Överenskommelsen innebär två år med låga hyreshöjningar. Samtidigt ger det utrymme till att satsa extra på underhåll, och att fullfölja arbetet med att åstadkomma en mer ”rättvis hyressättning” utifrån hyresgästernas värderingar, säger Anette Wall, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.