HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppvidingehus vill höja hyran drygt två procent

Uppvidinge Hyresförhandlingarna om nästa års hyra är på gång i Uppvidinge. Uppvidingehus yrkar på 2,3 procent i hyreshöjning. För högt, tycker Hyresgästföreningen.

Ökade kostander för bland annat fastighetsskötsel och reparationer ligger bakom yrkandet.

– Jag tycker att det är ett alldeles för högt yrkande. Jag tycker att Uppvidingehus gör ett bra jobb. Bolaget sköts på ett bra sätt, men jag kan inte se behovet av en sådan här höjning. Nu ska jag gå igenom underlaget och så får vi se, men jag tror på att vi ska komma fram till en annan nivå som är mer realistisk, säger Lida Zezovska, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNya hem i Alstermo

Hyresförhandlingarna startar om två veckor.

– Jag vill gärna vänta med kommentarer tills vi vet lite mer var Hyresgästföreningen står. Jag har ännu inte fått någon feedback på vårt yrkande, säger Richard Gustavsson, vd för Uppvidingehus.

Uppvidingehus har 806 lägenheter.

Läs ocksåSå mycket höjer Sjöbohem hyrorna
Fakta: Hyresyrkande 2016 Kronoberg

Lessebohus 1,15 %

Växjöbostäder 1,95 %

Uppvidingehus 2,3 %

Ljungbybostäder 1,99 %

Vidingehem 2,03 %

Allbohus 2,5 %

Älmhultsbostäder förhandlar inte vid årsskiftena utan har sin hyresjustering 1 april.

Läs också Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.