Annons

Victoria Park vill höja hyran

Linköping Victoria Park vill höja hyrorna med 1,2 procent i Ryd och Skäggetorp. En av anledningarna är att bolaget vill göra en storsatsning på trygghet och utemiljö.
Foto: Jenny Knutsson
Victoria Park vill höja hyran och satsa på utemiljön.

Det är från 1 april som Victoria Park har begärt en hyreshöjning. Enligt Eleonor Biberg, områdesasvarig i Linköping, handlar det bland annat att täcka ökade kostnader för allt från löner till värme.

– Men framför allt vill vi lägga stort fokus på ökad trygghet och trivsel och även på att förbättra utemiljön, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Ryd ska till exempel buskar och träd röjas.

– Växtligheten skapar mörka platser som kan upplevas som otrygga. Vi ersätter en del med lägre buskar för vi vill fortfarande behålla grönskan som gör Ryd mysigt. Men det får inte vara så mycket att våra hyresgäster inte vågar gå ut när det är mörkt.

Vid sidan om detta vill man fortsätta satsningen på målning av träytor, som till exempel cykelskjul.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

– Vi har också tänkt ordna boulebanor, grillplatser och sådant eftersom vi har fått mycket önskemål om det från de boende. Då har vi tänkt bjuda in hyresgästerna gårdsvis så att de får vara med och säga hur de vill ha det, så att vi inte gör fel saker. Vi har inte gjort någon så här stor satsning på utemiljö någonsin tidigare, så det känns jättekul, säger Eleonor Biberg.

Men Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson tycker att 1,2 procent vore en för stor hyreshöjning.

– Det har inte hänt så mycket i år när det gäller taxorna i Linköpings kommun. Det är i stort sett bara fjärrvärmen som blir lite dyrare, säger hon.

Läs ocksåFler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats

Evelin Davidsson menar att Victoria Park borde ha råd med satsningar ändå.

Annons

– Det handlar om ett bolag som går väldigt bra ekonomiskt om man ser till hela landet.

Victoria Park äger och förvaltar 1 428 lägenheter i Linköping och är därmed en av de största privata hyresvärdarna i kommunen.

Läs också Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög Bytte sambo för att få behålla lägenhet - nu vräks boråsaren Så blir din hyra 2021 i Östergötland
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.