Annons

Utelåst ex-pojkvän går till domstol för att få in hyran

Malmö När mannens ex-flickvän hade bytt lås på deras gemensamma lägenhet gick han till Kronofogden för att på hjälp med att ta sig in. Nu har han också vänt sig till tingsrätten för att hon ska betala sin del av hyran.
Tvisten med den utelåsta före detta pojkvännen blir nu en fråga för tingsrätten i Malmö.
Foto: Anders Paulsson/MesserWoland (montage)
Tvisten med den utelåsta före detta pojkvännen blir nu en fråga för tingsrätten i Malmö.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om tvisten som rör en av det kommunala bostadsbolaget MKB:s lägenheter. När en man och en kvinna tillsammans skrev på hyreskontraktet i oktober förra året var de ett par, men senare tog förhållandet slut. Mannen valde att flytta till en kompis, men hade fortfarande kvar uppsägningstid på lägenheten i Malmö. När han en dag kom för att hämta sin post och sina kvarvarande möbler upptäckte han att låset var utbytt. Därför vände han sig till Kronofogden, för att med hjälp av så kallad särskild handräckning få tillträde till lägenheten.

Nu fortsätter tvisten i Malmö tingsrätt. Mannen har krävt att Kronofogden ska hjälpa honom att få in de drygt 10 000 kronor som han menar att den före detta flickvännen är skyldig honom, eftersom de delat på boendekostnaderna för bland annat hyra, elräkning och bredbandsabonnemang. Eftersom ex-flickvännen bestrider kravet ska Malmö tingsrätt nu avgöra ärendet i ett så kallat förenklat tvistemål.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgäst ska betala hyra till utelåst ex-man Vägrar lämna ex-flickvännens lägenhet Hyresgäst som misstänks ha bedrivit bordell i lägenhet sägs upp Ingen delad vårdnad av chihuahua Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.