Annons

Vägrar lämna ex-flickvännens lägenhet

Malmö Förhållandet tog slut men mannen ville inte hyresrätten på Möllevången i Malmö. Nu blir det upp till tingsrätten att reda ut konflikten runt bostaden.

Kvinnan har bott i lägenheten i över ett decennium. Men när förhållandet med pojkvännen tog slut uppstod det problem. Nu har kvinnan bett myndigheterna om hjälp med att bli av med honom genom en avhysning.

Enligt uppgifter i kronofogdens handlingar står kontraktet för lägenheten på kvinnan, mannen har i praktiken fungerat som inneboende men utan något specifikt kontrakt. Hon beskriver i en skrivelse en hotfull situation och att hon numera “lever i skräck” eftersom han vägrat att flytta.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Enligt kronofogden har mannen motsatt sig kvinnans krav och bestritt det rent formellt. Han vill bo kvar fram tills dess att han hittat en ny och passande bostad till sig själv, det skriver han i ett svar till kronofogden.

Nu ska Malmö tingsrätt avgöra striden om hyresrätten.

Annons
Läs också Hyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrott Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Svårt att behålla lägenheten vid fängelsestraff – Så ökar du chansen Lämnade husdjur och åkte på festival – sägs nu upp: ”Bombnedslag med kattbajs” Flyttade till London – krävde att syskonbarnen skulle få överta lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.