Annons

Vägrar lämna ex-flickvännens lägenhet

Malmö Förhållandet tog slut men mannen ville inte hyresrätten på Möllevången i Malmö. Nu blir det upp till tingsrätten att reda ut konflikten runt bostaden.

Kvinnan har bott i lägenheten i över ett decennium. Men när förhållandet med pojkvännen tog slut uppstod det problem. Nu har kvinnan bett myndigheterna om hjälp med att bli av med honom genom en avhysning.

Enligt uppgifter i kronofogdens handlingar står kontraktet för lägenheten på kvinnan, mannen har i praktiken fungerat som inneboende men utan något specifikt kontrakt. Hon beskriver i en skrivelse en hotfull situation och att hon numera “lever i skräck” eftersom han vägrat att flytta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt kronofogden har mannen motsatt sig kvinnans krav och bestritt det rent formellt. Han vill bo kvar fram tills dess att han hittat en ny och passande bostad till sig själv, det skriver han i ett svar till kronofogden.

Nu ska Malmö tingsrätt avgöra striden om hyresrätten.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.