Annons

Vägrar lämna ex-flickvännens lägenhet

Malmö Förhållandet tog slut men mannen ville inte hyresrätten på Möllevången i Malmö. Nu blir det upp till tingsrätten att reda ut konflikten runt bostaden.

Kvinnan har bott i lägenheten i över ett decennium. Men när förhållandet med pojkvännen tog slut uppstod det problem. Nu har kvinnan bett myndigheterna om hjälp med att bli av med honom genom en avhysning.

Enligt uppgifter i kronofogdens handlingar står kontraktet för lägenheten på kvinnan, mannen har i praktiken fungerat som inneboende men utan något specifikt kontrakt. Hon beskriver i en skrivelse en hotfull situation och att hon numera “lever i skräck” eftersom han vägrat att flytta.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enligt kronofogden har mannen motsatt sig kvinnans krav och bestritt det rent formellt. Han vill bo kvar fram tills dess att han hittat en ny och passande bostad till sig själv, det skriver han i ett svar till kronofogden.

Nu ska Malmö tingsrätt avgöra striden om hyresrätten.

Annons
Läs också Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.