Annons

Uthyrningsförbud i Landskronafastighet

Landskrona Miljöförvaltningen i Landskrona dömer ut fastigheten Sankt Göran 9 i Landskrona. Lägenheterna är i så dåligt skick att de förbjuder all boendeuthyrning.

Efter miljöförvaltningens inspektioner i fastigheten i maj och augusti, konstaterar de att underhåll och förvaltning är så pass dåligt att de nu förbjuder värden att använda fastigheten som bostad.

Enligt miljöförvaltningen är fuktproblemen av akut karaktär och kräver en omfattande utredning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den 1 juli ska värden ha lovat att åtgärda fuktproblemen men vid miljöförvaltningens inspektion den 26 augusti hade inga åtgärder tagits.

Miljöförvaltningen nämner ett antal åtgärder som värden måste ta tag i som kontroll av ventilation och fönster samt att se över vattensystemet. De poängterar att källare och yttergården ska hållas fria från sopor, att problemet med ohyra måste åtgärdas och att varje element måste ha en termostat.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om fastigheten och de fyra lägenheterna som ligger på Eriksgatan 158. Kommunen kommer att hjälpa de tre barnfamiljer som bor i fastigheten med att få nya hem. Kommunen har tre veckor på sig att hitta nya bostäder åt familjerna från det att hyresvärden blivit delgiven miljöförvaltningens beslut.

Annons
Läs ocksåJohan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat saneraHalvkroppsporträtt på Johan Jakobsson, i vinterjacka inomhus framför ett fönster.

Miljöförvaltningens beslut är förenat med vite på 50 000 kronor varje gång miljöförvaltningen ser att beslutet inte följs.

  

Läs ocksåNu vågar May, 16, bjuda hem kompisar igen: ”Inte skämmigt längre”En tvådelad bild som visar en ung kvinna i ett badrum samt samma badrum men med mögelangrepp på tak och vägg.
Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.