Annons

Vägg med jackor flyttade in i bostadsområdet

Helsingborg Ta en jacka – eller ge bort en jacka. I Helsingborg flyttade ”Wall of kindness” in i bostadsområdet.
Foto: Petra Martinsson
Gustav Christensen tycker att en vägg med jackor i hans område är en bra idé. Det som hängs upp på väggen är fritt för den som vill att ta med sig hem.

Det har gått en månad sedan ”Wall of kindness” flyttade in på torget på Planteringen. Gustav Christensen som bor här har gått förbi varje dag. Någon jacka har han dock inte plockat åt sig. Han är nöjd med den han har.
– Men det är en bra idé om de passar och är varma, säger han.

Det är Helsingborgshem och Stadsmissionen som tillsammans har satt upp väggen. Idén kommer ursprungligen från Iran och har spridit sig till några städer i Sverige. Grundtanken är återbruk, omtanke och medmänsklighet. Ofta har ”Wall of kindness” satts upp under några få dagar på centrala platser. I Helsingborg blev det under en månad i bostadsområdet Planteringen söder om stan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Dragna Curovic, Helsingborgshem, konstaterar att när barnjackor har satts upp på väggen har de försvunnit snabbt.

Enligt Dragana Curovic, bostadssocial utvecklare på Helsingborgshem, var kylan ett vanligt samtalsämne bland hyresgästerna under vintern.
– Och så läste vi om det här initiativet och tänkte jättekul och varför inte pröva. Det underlättar för de som behöver en jacka och för möten. Och det har funkat. Folk har lämnat jackor, tagit jackor och platsen har blivit ett forum för snack. Många har upplevt att det var en bra initiativ just för att det har visats sig att jackorna har behövts.

Annons

I morgon fredag plockas väggen ner men kommer med största sannolikhet att återkomma.
– Vi utesluter inte att den sätts upp permanent någonstans eller så sätts den upp i olika områden under olika tider.

Enligt Helsingborgshem har det skänkts och tagits mellan 5 och 12 jackor om dagen.

Annons
Läs ocksåStadsodlare i Helsingborg skördar för sjätte året
Planteringen ligger söder om Helsingborg.

Läs också Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.