Annons

Vallarondellen blir lägenheter

Linköping Vallarondellen tas bort för att lämna plats för nya bostäder. 1 500 lägenheter kan få plats, enligt Linköpings kommuns beräkningar.

Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping fortsätter arbeta med förtätning av staden. Efter att nyligen ha presenterat idéer för Ryd och Ekholmen, där bostäder ska byggas på ytor som i dag är parkeringsplatser, är nästa steg att planera för nybyggnation i ett område längs Malmslättsvägen och Vallarondellen. Upp till 1 500 nya lägenheter kan bli verklighet, men då krävs en rejäl förändring av stadsbilden. Bland annat försvinner Vallarondellen.

”Vallarondellen är en av Sveriges största rondeller och har spelat ut sin roll i Linköpingstrafiken. Det är dags att Linköping får en ny välkomnande entré från väster och då behöver Vallarondellen göra plats för en modernare lösning”, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nästa vecka tar nämnden ställning till om man ska dra i gång arbetet med en ny detaljplan för området. Tanken är, förutom att ge förutsättningar för fler bostäder, att stadsdelarna Ryd och Västra Valla ska byggas ihop och få bättre förutsättningar att utvecklas.

Tidigast 2020 beräknas byggstart kunna ske.

Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.