HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vallarondellen blir lägenheter

Linköping Vallarondellen tas bort för att lämna plats för nya bostäder. 1 500 lägenheter kan få plats, enligt Linköpings kommuns beräkningar.

Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping fortsätter arbeta med förtätning av staden. Efter att nyligen ha presenterat idéer för Ryd och Ekholmen, där bostäder ska byggas på ytor som i dag är parkeringsplatser, är nästa steg att planera för nybyggnation i ett område längs Malmslättsvägen och Vallarondellen. Upp till 1 500 nya lägenheter kan bli verklighet, men då krävs en rejäl förändring av stadsbilden. Bland annat försvinner Vallarondellen.

”Vallarondellen är en av Sveriges största rondeller och har spelat ut sin roll i Linköpingstrafiken. Det är dags att Linköping får en ny välkomnande entré från väster och då behöver Vallarondellen göra plats för en modernare lösning”, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) i ett pressmeddelande.

Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

Nästa vecka tar nämnden ställning till om man ska dra i gång arbetet med en ny detaljplan för området. Tanken är, förutom att ge förutsättningar för fler bostäder, att stadsdelarna Ryd och Västra Valla ska byggas ihop och få bättre förutsättningar att utvecklas.

Tidigast 2020 beräknas byggstart kunna ske.

Läs också Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.