Annons

Vandring för trevligare och tryggare stadsdel

Västra Götaland Stadsdelen Norrby i Borås ska bli säkrare, tryggare och snyggare. En grupp med representanter för föreningslivet, politiker, kommundelsnämnden, AB Bostäder och boende tog en runda för att titta på det som behöver rättas till.

De tittade på belysning, ruttna parkbänkar, gångvägar, klotter, höga buskar och trafiken. Men det största problemet är allt skräp.

Annons
På en av gårdarna står en soffgrupp. Varje månad kör personalen på det allmännyttiga AB Bostäder bort 50 kubikmeter skräp. Den tiden vill fastighetsskötarna hellre använda till att göra området trivsamt.
– Det här är rent bedrövligt, säger Birgit Björklund, hyresgäst och ordförande i PRO på Norrby.
Vandringen kommer att följas upp av en återträff. Man ska även sammanställa resultaten och informera sakägarna om vem som ska göra vad så att saker inte faller mellan stolarna.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.