HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent

Varberg Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent nästa år. Samtidigt har det kommunägda bostadsbolaget varit en riktig vinstraket de senaste åren.

Förhandlingarna om nästa års hyror är i full gång. Kommunägda Varbergs Bostad vill se hyreshöjningar på 3,4 procent år 2014, enligt ett brev som Hyresgästföreningen skickat ut till sina medlemmar i området. För ett hushåll med en månadshyra på 6 000 kronor i månaden skulle det innebära att hyran höjs med 200 kronor i månaden.

Bolaget, som äger och förvaltar runt 5 000 lägenheter i Varberg, har en stabil ekonomi och gör just nu stora vinster. En granskning som Hem & Hyra nyligen genomfört visar att Varbergs Bostad gör en vinst på drygt 5 600 kronor per lägenhet – vilket är trettonde högst i Sverige. Vinsten har också ökat kraftigt jämfört med för två år sedan.

Läs ocksåStäderna tätnar dramatiskt i Halland - Kungsbacka toppar listan

Samtidigt får Varbergs Bostad högst betyg av alla kommunala bostadsbolag i Västra Sverige när hyresgästerna själva får bedöma vardagsförvaltningen.

LÄS MER:

Här hittar du hyreskrav från andra bostadsbolag i Västra Götaland för 2014.

Läs ocksåVarbergs Bostad backar om miljötvättmaskiner
Läs också Ljudkänslig hyresgäst får rätt att hyra ut i andra hand Anna surrar med grannarna Billigast för Varbergs hyresgäster att värma tacobuffén

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.