HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent

Varberg Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent nästa år. Samtidigt har det kommunägda bostadsbolaget varit en riktig vinstraket de senaste åren.

Förhandlingarna om nästa års hyror är i full gång. Kommunägda Varbergs Bostad vill se hyreshöjningar på 3,4 procent år 2014, enligt ett brev som Hyresgästföreningen skickat ut till sina medlemmar i området. För ett hushåll med en månadshyra på 6 000 kronor i månaden skulle det innebära att hyran höjs med 200 kronor i månaden.

Bolaget, som äger och förvaltar runt 5 000 lägenheter i Varberg, har en stabil ekonomi och gör just nu stora vinster. En granskning som Hem & Hyra nyligen genomfört visar att Varbergs Bostad gör en vinst på drygt 5 600 kronor per lägenhet – vilket är trettonde högst i Sverige. Vinsten har också ökat kraftigt jämfört med för två år sedan.

Läs ocksåTvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år5 500 hushåll som bor hos Varbergs Bostad får vänta på besked om årets hyreshöjning. Nu riskerar de att få betala en retroaktiv höjning från och med 1 april.

Samtidigt får Varbergs Bostad högst betyg av alla kommunala bostadsbolag i Västra Sverige när hyresgästerna själva får bedöma vardagsförvaltningen.

Annons

LÄS MER:

Här hittar du hyreskrav från andra bostadsbolag i Västra Götaland för 2014.

Annons
Läs ocksåDragiga hyreshus med elvärme: ”Om man tänder ett ljus så ser man hur lågan viftar”
Läs också Direktverkande el: Yvonne, 74, jobbar extra för att ha råd med elräkningen Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.