Annons

Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent

Varberg Varbergs Bostad vill höja hyran med 3,4 procent nästa år. Samtidigt har det kommunägda bostadsbolaget varit en riktig vinstraket de senaste åren.

Förhandlingarna om nästa års hyror är i full gång. Kommunägda Varbergs Bostad vill se hyreshöjningar på 3,4 procent år 2014, enligt ett brev som Hyresgästföreningen skickat ut till sina medlemmar i området. För ett hushåll med en månadshyra på 6 000 kronor i månaden skulle det innebära att hyran höjs med 200 kronor i månaden.

Bolaget, som äger och förvaltar runt 5 000 lägenheter i Varberg, har en stabil ekonomi och gör just nu stora vinster. En granskning som Hem & Hyra nyligen genomfört visar att Varbergs Bostad gör en vinst på drygt 5 600 kronor per lägenhet – vilket är trettonde högst i Sverige. Vinsten har också ökat kraftigt jämfört med för två år sedan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtidigt får Varbergs Bostad högst betyg av alla kommunala bostadsbolag i Västra Sverige när hyresgästerna själva får bedöma vardagsförvaltningen.

Annons

LÄS MER:

Här hittar du hyreskrav från andra bostadsbolag i Västra Götaland för 2014.

Annons
Läs ocksåSå fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det”En äldre, kortklippt kvinna som står i ett rum med flera gröna krukväxter och prydnadssaker, bland annat en tomte. I bakgrunden en katt.
Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala Ny hyra för 5 500 hushåll i Varberg – högst höjning i Halland Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.