Annons

Värd måste fixa bubblor i badet

Uddevalla Nicolaus Holding AB i Uddevalla ville inte laga ett trasigt bubbelbadkar och hänvisade till att en tidigare hyresgäst installerat det. Men hyresnämnden ger värden bakläxa.

I vintras vände sig ett par i Uddevalla till hyresnämnden med en mängd krav på sin värd. Det handlade om allt från ett skadat parkettgolvet till ett bubbelbadkar med trasig motor och blandare.

Hyresvärden, Nicolaus Holding AB, har gått med på att fixa flera av felen. Det gäller till exempel badkarsblandaren, ett badrumsskåp och en silikonlist i köket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Däremot inte motorn till bubbelbadkaret. Enligt värden är det en tidigare hyresgäst som in-stallerat det för egna pengar. Bubbelbadkaret är alltså inte standard för lägenheten, därför ville Nicolaus Holding ersätta det med en standardvariant istället för att laga motorn.

Annons

Men att en annan hyresgäst installerar något innebär inte att värden automatiskt är fri från underhållsansvaret. Bubbelbadkaret fanns när de nuvarande hyresgästerna flyttade in 1999. Enligt hyresnämnden ingår det i uthyrningen och ska åtgärdas.

Hyresgästerna ville att hyresnämnden även fattade beslut om sådana brister som värden lovat att rätta till, men ännu inte gjort något åt. Och hyresnämnden ger paret rätt på samtliga punkter.

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

Det innebär att Nicolaus Holding AB måste åtgärda följande:
• Fuktskada och dåligt skick på parkettgolvet i vardagsrummet.
• Bubbelbadkar med trasig motor samt läckande blandare som är svår att både stänga och öppna.
• Badrumsskåp i dåligt skick.
• Trasig silikonlist vid diskbänk i kök.

Annons

Senast den 15 juni ska jobbet vara gjort.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.