Annons

Värden möter hyresgästerna

Sandviken Provinsfastigheter möter sina hyresgäster. 3 oktober hålls ett möte på Smultronbacken i Sandviken.

Efter att många hyresgäster hört av sig om bristande skötsel i fastigheter och utemiljöer gjorde Hyresgästföreningen i början av juni en så kallade RIBB, rättslig inventering i befintlig bebyggelse, på Smultronbacken i Sandviken. Tidigare hade också en enkät gjorts som visade mycket dåliga omdömen

De problem som påtalats är bland annat klotter, hål i asfalten, trasiga staket och diverser brister i lägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har gjorts en del småsaker, de har flyttat fram betongsuggor och fyllt igen hål i asfalten med sand, men annars har inte så mycket hänt tycker jag, säger regionordförande Torbjörn Rönnkvist som själv hyr av Provinsfastigheter på Smultronbacken.

Annons

3 oktober hålls ett möte med hyresgästerna och representanter från Hyresgästföreningen och hyresvärden Provinsfastigheter. Då kommer hyresvärden att ge information om sina planer för området.

Hyresgästföreningen passar i inbjudan till mötet på att påminna hyresgästerna om vikten av att felanmäla fel och brister. Hyresvärden har enligt föreningen hävdat att många av de fel som påtalats inte felanmälts på korrekt sätt.

Annons
Läs ocksåVärd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre
Läs också Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Sorg får Karins penna att glöda Kraftsamling mot Balder - så gick det till Hundratals fönster i behov att bytas hos Balder i Åstorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.