Annons

Värdet på PBA:s fastigheter ska ökas inför försäljning

Kalmar Property Group A/S lämnar över förvaltningen av sina fastigheter i Sverige till ett annat danskt bolag, Aberdeen. I koncernen ingår bland annat PBA Kalmar, med hyreslägenheter i Kalmar.

​PBA Kalmar äger fastigheter med 351 lägenheter och även lokaler i och omkring Kalmar. Även PBA Karlskrona Malmös 198 lägenheter i Nybro berörs. Företaget förvaltas av PG Ejendomme som i sin tur ägs av Property Group.

Enligt ett pressmeddelande från Property Group övertas förvaltningen av Aberdeen Asset Management Denmark A/S, ett danskt investerings- och förvaltningsbolag. Affären omfattar fastigheter värda fyra miljarder danska kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I pressmeddelandet konstateras att en del av fastigheterna har ett stort underhållsbehov och att Aberdeens uppgift är att förvalta och öka värdet på fastighetsportföljen till dess att läget anses vara det rätta för en försäljning.

Annons

Förutom husen i Kalmar och Nybro omfattas PBA Karlskrona Malmös fastigheter i Karlskrona och Malmö, dessutom även Malmstaden Borgs hus i Norrköping.

Avtalet träder i kraft den 1 april.

Annons
Läs också"En trevlig grej"
Läs också PBA bland dem som vräker flest Slipper 40-procentig hyreshöjning efter förlikning med PBA Hyresvärden PBA vill höja hans hyra med 40 procent. PBA överens med förrådstjuv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.