Annons

Slipper 40-procentig hyreshöjning efter förlikning med PBA

Malmö Hyresvärden PBA som begärt en hyreshöjning på 40 procent för en hyresgäst på Eriksfältsgatan i Malmö backar nu från sitt krav. Bolaget går med på en förlikning.

Som Hem & Hyra tidigare skrivit fick hyresgästen en rabatt på 40 procent när han 2008 flyttade in i den stora sexrummaren. Missljudet från hissen gjorde sovrummen i lägenheten obrukbara och lägenheten hade länge stått outhyrd. Men efter ett ägarbyte vill inte PBA ge honom någon rabatt längre utan kräver full hyra för lägenheten, 11 385 kronor i månaden.

När parterna i förra månaden träffades i hyresnämnden hävdade bolagets juridiska ombud att rabatten inte var skälig utan en ren kompisrabatt som hyresgästen fått för att han var vän med den tidigare ägaren. Detta tillbakavisades av både hyresgästen och Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi förstår inte varför vi sitter här. Avtal ska hållas. Ingenting har förändrats i boendet, störningen har inte åtgärdats. Sedan vill vara tydliga med att det finns inget vänskapsband med förre ägaren, svarade Lovisa Prodenius.

Nu har parterna nått en kompromiss. Hyresvärden förbinder sig att åtgärda bullret från hissen. När värden kan uppvisa bullmätningar som visar att ljudnivån håller sig under de riktvärden för vad som anses vara en olägenhet för människors hälsa så accepterar Hyresgästföreningen och hyresgästen att full hyra införs.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.